MedWatch

Amerikanske delstater angriber de høje medicinpriser

Mens Donald Trump tilsyneladende har lagt løfterne om mere letgennemskuelige medicinpriser på hylden, så er der mere end 30 af USA’s stater, som er på vej med deres egne lovgivning eller initiativer.

Ifølge en opgørelse af fra den amerikanske non-profit organisation The National Academy for State Health Policy, er der mere end 30 af de amerikanske stater, som barsler med lovgivning eller initiativer, som skal gøre noget ved de høje medicinpriser i USA.

Det skriver Berlingske.

Staterne ser dermed ud til selv at tage teten, efter Donald Trump har lagt valgkampens fokus på medicinpriserne på hylden til fordel for de mange kontroverser ved hans præsidentskab. Men faktisk kan en statsmæssig tilgang til problemstillingen vise sig at være en fordel.

”Det er meget svært at ændre på det komplicerede amerikanske sundhedssystem på føderalt plan. Derfor forsøger en række amerikanske stater nu at skabe større gennemsigtighed for patienterne ved at tvinge medicinalselskaberne og de store medicinindkøbere til at offentliggøre de prisaftaler og rabatordninger, som de indgår med hinanden,” siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Med medicinkøberne menes der PBM’erne. Novo Nordisk er eksempelvis i gang med omfattende forhandlinger med PBM’erne omkring insulin, og hvis det står til staten Nevada, skal detaljerne omkring den slags forhandlinger frem i dagens lys. Her har man nemlig lige underskrevet en lov, som betyder at der skal offentliggøres detaljerede oplysninger om både priser og rabataftaler mellem selskaberne og medicinindkøberne.

Nye betalingsmodeller undersøges i USA

Novo Nordisk hives i retten over prisen på Victoza

FDA: Nye Martin Shkrelis skal stoppes, før de begynder

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier