MedWatch

Novo Nordisk melder om problemer med insulinpenne

Der er en fare for, at visse af Novo Nordisks insulinpenne, solgt i blandt andet Danmark, kan blive beskadigede og i yderste instans levere en upassende mængde insulin til patienter, oplyser selskabet. Problemet berører i alt 500.000 penne i 38 forskellige lande.

Der er en risiko for, at den danske medicinalkoncern Novo Nordisks to nyeste penne til levering af insulin kan blive beskadigede og holde op med at virke optimalt. Det skriver selskabet onsdag i en pressemeddelelse.

Selvom risikoen er ganske minimal, så får det nu koncernen til at advare diabetespatienter, ikke blot i Danmark, men på verdensplan. Novo Nordisk har således også lagt en besked op på sin globale hjemmeside, hvor der advares om de mulige sikkerhedsproblemer fra NovoPen Echo og NovoPen 5.

”Novo Nordisk A/S har opdaget, at insulinampulholderen (cylinderampulholderen) i et lille antal NovoPen Echo og NovoPen 5 partier kan revne eller brække, hvis holderen udsættes for visse kemikalier, for eksempel visse rengøringsmidler,” skriver selskabet i den danske pressemeddelelse.

Og er ampulholderen først revnet eller brækket, kan det resultere i, at pennen leverer en mindre mængde insulin end forventet, hvilket kan føre til forhøjet blodsukker. Novo Nordisk vurderer dog, at risikoen for at opleve for højt blodsukker ved anvendelsen af en pen fra et af de berørte partier er mindre end 0,1 pct.

Ikke desto mindre opfordrer selskabet patienter til at få byttet ampulbeholderen ud, hvis de bruger en pen fra et af de berørte varepartier.

I alt er hele 483 varepartier i fare for at være berørt af problemerne, og de partier er solgt i 38 forskellige lande verden over.

Adam Pittard, som er senior media relations manager hos Novo Nordisk, oplyser til MedWatch, at i alt 500.000 insulinpenne er berørt af problemerne. Det er dog ikke alle af disse produkter, som er blevet distribueret til patienter.

Man kan finde flere informationer og se lister over de berørte varenumre på Novo Nordisks hjemmeside her.

Novo Nordisk i global tilbagekaldelse af produkt

Novo kalder fejldoseret medicin tilbage

ALK tilbagekalder 186.000 adrenalinpenne

GSK fordobler tilbagekaldelse af astmainhalatorer

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier