MedWatch

Søgsmål om underlivsnet breder sig til Australien

Johnson & Johnsons transvaginale net fortsætter med at spøge i kulissen. Denne gang er det en gruppe af australske kvinder, der har indgivet et søgsmål mod den amerikanske gigant.

Foto: Colourbox

Endnu et gruppesøgsmål om de såkaldte transvaginale net har ramt det amerikanske konglomerat Johnson & Johnson. Denne gang er det en gruppe på cirka 700 australske kvinder, der har indgivet søgsmålet.

Det skriver Reuters.

De transvaginale net bruges til behandling af stressinkontinens og nedsunket bækkenorgan. Søgsmålet følger i hælene på en række lignende sager i USA, Canada og Europa.

Anklagerne lyder blandt andet, at patienter, der har fået indopereret et transvaginalt net har fået kroniske smerter, blødninger og alvorligt ubehag ved samleje.

Hos J&J lyder det, at man kun har været bekendt med 200 ”produktbegivenheder” ved mere end 100.000 solgte net i Australien.

”Det er altid en bekymring for os, når en patient ikke får det resultat, som de havde håbet på, eller de mener, at have oplevet en bivirkning. Det er dog vigtigt at huske, at størstedelen af kvinderne, der får fået denne operation, har opnået et positivt resultat, og har øget deres livskvalitet,” lyder det fra J&J’s talskvinde Meshlin Khouri.

Transvaginale net har også været en dyr fornøjelse for den danske medicokoncern Coloplast. Selskabet har udgiftsført 5,25 mia. kr. til sagerne. I forbindelse med halvårsregnskabet, der blev præsenteret i maj, fremgik det, at Coloplast har forliget mere end 95 pct. af sagerne, og at der på det tidspunkt var udbetalt 3,9 mia. kr.

 Amerikanske retssager koster stadig for Coloplast 

 J&J taber ny sag om underlivsnet 

 Californien sagsøger J&J i sag om underlivsnet 

 Boston Scientific opdaterer advarsler på underlivsnet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier