MedWatch

Neurosearch sælger ud af resterende aktiver

Biotekselskabet Saniona har endeligt overtaget de tilbageværende rettigheder til Neurosearchs prækliniske og kliniske aktiviteter, som Neurosearch overdrog til Saniona i perioden 2012-2016.

Foto: Jyllands-Posten

Neurosearch har solgt de tilbageværende rettigheder i de prækliniske og kliniske aktiver, som Neurosearch overdrog til Saniona i perioden 2012-2016, til Saniona.

Neurosearch modtager til "fuld og endelig afregning" for de tilbageværende rettigheder i de overdragne projekter en engangsbetaling på 5,5 mio.kr. Desuden overtager Saniona Neurosearchs forpligtelser til betaling af royalties til tredjepart vedrørende de mulige fremtidige nettosalgsindtægter fra projekterne. Det gælder også Neurosearchs forpligtelser til royalty-betalinger til Boehringer Ingelheim vedrørenede Tesofensine og til Glaxosmithkline vedrørende NS2359.

Neurosearch skal af de 5,5 mio.kr. betale i alt 0,4 mio.kr. til Boehringer Ingelheim og GlaxoSmithKline. De resterende 5,1 mio.kr. vil tilføre 2,2 mio.kr. til selskabets primære drift, og de resterende 2,9 mio.kr. vil blive konteret under ophørende aktiviteter, oplyser Neurosearch.

Neurosearch fremhæver, at selskabet stadigvæk har mulighed for milepælsbetalinger fra Teva på i alt op til 55 mio.kr., såfremt Huntexil opnår markedsgodkendelse.

 Neurosearch har solgt sine sidste aktiver til dansk selskab 

Forventning ændres

Efter salget ændrer Neurosearch forventninger og ser nu et underskud af primær drift i størrelsesordenen 2,3–3,3 mio.kr. mod tidligere 4,5–5,5 mio.kr.

"I forventningerne indgår primært omkostninger til fortsat afsøgning af mulighederne for at afdisponere selskabets aktiver, opretholdelse af selskabets børsnotering og opretholdelse af selskabets daglige drift. I forventningerne indgår ikke indtægter fra eventuelt salg af selskabets aktiver eller øvrige mulige indtægter fra selskabets aftale med Teva," fremfører Neurosearch.

Strategi om afhændelse af aktier

Neurosearchs frasalg er i overensstemmelse med selskabets strategi om afhændelse af tilbageværende aktiver.

I august 2012 solgte Neurosearch sin teknologiplatform med tilhørende patenter og data vedrørende 15 kliniske og prækliniske programmer til Saniona. I oktober to år efter blev rettighederne til Neurosearchs kliniske udviklingsprojekter Tesofensine og NS2359 overdraget til Saniona. I maj 2016 overdrog Neurosearch også rettighederne til de tilbageværende projekter og stoffer, herunder de kliniske udviklingsprojekter ACR325 og ACR343.

 Neurosearch-chef sælger ud

 Neurosearch foreslår halvering af lønnen til bestyrelsen

 Neurosearch vil af med milepælsbetalinger  

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier