MedWatch

Lundbeck-rival gør fremskridt med skizofrenimiddel

Med gode fase 3-resultater er den første forhindring nu blevet ryddet af vejen for Lundbeck-rivalen Alkermes’ nye skizofrenimiddel.

Foto: Novartis/ PR

I sit første fase 3-studie med skizofrenikandidaten ALKS-3831 har Alkermes scoret gode resultater. Midlet viser gode effekter i forhold til placebo-præparater. Det lover med andre ord godt for midlet, men der er stadig lang vej endnu.

Det skriver FierceBiotech.

Midlet er en kombination af olanzapine, det tredjemest benyttede middel mod skizofreni, og en opioid-antagonist, der skal lindre nogle af bivirkningerne ved olanzapine. Olanzapine bliver nemlig ikke længere anbefalet som førstelinjebehandling til den alvorlige psykiske sygdom, da medicinen har været sat i forbindelse med forøget vægt og ændringer i stofskiftet hos brugerne. Det kan blandt andet føre til type 2 diabetes.

Både i forhold til placebo og olanzapine alene viste midlet forbedret effekt. I sidstnævnte tilfælde var udslaget dog endnu ikke stærkt nok til, at det er statistisk signifikant.

”Jeg vil ikke overdrive disse resultater, men dette er det andet studie, hvor vi har observeret denne trend, og vi vil fortsætte med at undersøge dette, når vi kommer udover toplinje-data,” lyder det fra Elliot Ehric, som er Alkermes’ vicepræsident for forskning og udvikling.

Selskabet forventer resultater fra sit andet fase 2-forsøg i løbet af næste år. I det studie måler man det nye kombinationsmiddels effekt sat overfor olanzapine, når det kommer til stigninger i vægten og en række stofskifte-parametre.

 Lundbeck-rival scorer ny godkendelse i USA

 Alkermes får udsat FDA-afgørelse på skizofreni-middel

 Alkermes satser på MS-middel - klar med ansøgning om et par år 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier