MedWatch

Lundbeck-rival gør fremskridt med skizofrenimiddel

Med gode fase 3-resultater er den første forhindring nu blevet ryddet af vejen for Lundbeck-rivalen Alkermes’ nye skizofrenimiddel.

Foto: Novartis/ PR

I sit første fase 3-studie med skizofrenikandidaten ALKS-3831 har Alkermes scoret gode resultater. Midlet viser gode effekter i forhold til placebo-præparater. Det lover med andre ord godt for midlet, men der er stadig lang vej endnu.

Det skriver FierceBiotech.

Midlet er en kombination af olanzapine, det tredjemest benyttede middel mod skizofreni, og en opioid-antagonist, der skal lindre nogle af bivirkningerne ved olanzapine. Olanzapine bliver nemlig ikke længere anbefalet som førstelinjebehandling til den alvorlige psykiske sygdom, da medicinen har været sat i forbindelse med forøget vægt og ændringer i stofskiftet hos brugerne. Det kan blandt andet føre til type 2 diabetes.

Både i forhold til placebo og olanzapine alene viste midlet forbedret effekt. I sidstnævnte tilfælde var udslaget dog endnu ikke stærkt nok til, at det er statistisk signifikant.

”Jeg vil ikke overdrive disse resultater, men dette er det andet studie, hvor vi har observeret denne trend, og vi vil fortsætte med at undersøge dette, når vi kommer udover toplinje-data,” lyder det fra Elliot Ehric, som er Alkermes’ vicepræsident for forskning og udvikling.

Selskabet forventer resultater fra sit andet fase 2-forsøg i løbet af næste år. I det studie måler man det nye kombinationsmiddels effekt sat overfor olanzapine, når det kommer til stigninger i vægten og en række stofskifte-parametre.

Lundbeck-rival scorer ny godkendelse i USA

Alkermes får udsat FDA-afgørelse på skizofreni-middel

Alkermes satser på MS-middel - klar med ansøgning om et par år

Forsiden lige nu

Leo Pharma får skarp konkurrence på det danske psoriasismarked

Danske Leo Pharma får kamp til stregen på det danske marked for psoriasis-behandling, hvor antallet af førstelinje biologiske lægemidler mod sygdommen er oppe på seks, der nu skal kæmpe om en patientpopulation, der for biologiske midler stadig er begrænset.

Rehab-selskab går på opkøbsjagt efter børsnotering

Det svenske selskab Handicare har for nylig gennemført én af de største børsnoteringer af et medicoselskab på globalt plan i mange år. Godt en halv mia. kr. fik selskabet i kassen, der hovedsageligt skal bruges på ekspansion og opkøb, fortæller adm. direktør i Handicare Asbjørn Eskild.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier