MedWatch

Novo Nordisk udfordret af olieprisens kollaps

Novo Nordisk er kommet under pres for at sænke priserne på sine diabetesmidler i olieproducerende lande.

Den danske diabetesgigant Novo Nordisk bliver i stigende grad mødt med at krav om rabat, når virksomheden forhandler med de olieproducerende lande, der i de senere år har set faldende indtæger i takt med faldende oliepriser.

Det skriver Berlingske Business.

I Mellemøsten og Nordafrika findes der godt 35 mio. diabetespatienter, hvilket er rundt regnet fem millioner flere end i Novo Nordisk' største marked. Antallet af diabetespatienter i regionen ventes i de kommende 25 år at blive mere end fordoblet til godt 72 millioner.

Alligevel fik de pressede statsbudgetter som følge olieprisens kollaps fik sidste år flere arabiske stater til at skære ned på indkøbet af diabetesmedicin, skriver Berlingske Business.

»Der sker det, at de enkelte lande skærer ned på ordrerne, hvilket betyder, at deres lageropbygning bliver mindre. Derudover gør de det samme som eksempelvis de europæiske lande, når de forhandler: De forsøger at få priserne ned. Og så tager vi den kamp, som vi altid har gjort andre steder,« siger Mike Doustdar, der er chef for de knap 200 markeder i Novos forretning, som er placeret uden for Nordamerika, til avisen.

Novo indgår alliance om stop af fossile brændstoffer

Novo Nordisk giver medicinalindustriens bedste afkast

Novo-direktør: ”Det er data, som verden ikke rigtig har set før”

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier