MedWatch

Tocifret milliardhandel falder til jorden

En planlagt overtagelse af den tyske medicinalkoncern Stada for et tocifret milliardbeløb har ikke opnået den krævede opbakning fra investorerne. Men kapitalfondene bag købsforsøget giver ikke op.

Tidligere i år gik det tyske medicinalselskab Stada Arzneimittel, der primært gør sig i salg af generisk medicin, med til at lade sig opkøbe af kapitalfondene Bain Capital og Cinven.

Handelen krævede dog en godkendelse fra aktionærerne i det tyske selskab, og den har selskaberne ikke formået at få, skriver Reuters.

Aktionærer, som repræsenterede minimum 67,5 pct. af stemmerne skulle sige god for købstilbuddet for, at det kunne træde i kraft. Men ved en afstemning i denne uge sikrede man sig kun 65,52 af stemmerne.

Bain Capital og Cinven havde ellers tilbudt at købe Stada for en samlet pris på hele 5,3 mia. euro, eller næsten 35 mia. kr., hvilket var 49 pct. højere end det tilbud, selskabet havde fået fra to andre investeringsfonde Advent og Permira.

Ifølge Reuters planlægger Bain Capital og Cinven at komme med et nyt tilbud. Det er ikke planen at hæve prisen, men derimod at sænke barren for, hvor mange aktionærer, der skal acceptere tilbuddet. Unavngivne kilder siger dog til nyhedsbureauet, at de to kapitalfonde først vil have bindende tilsagn fra investorerne, om at de vil gå med til handlen.

Ingen af de involverede selskaber har ønsket at kommentere på Reuters’ oplysninger om, at et nyt købstilbud skulle være på vej.

Tysk medicinalvirksomhed løftes efter købstilbud

Tysk medicinalselskab får tocifret milliardbud

Medie: Kapitalfonde kæmper om tysk kopiproducent

Tysk medicinalselskab afviser opkøbssnak

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier