MedWatch

PledPharma henter ny chef hos AstraZeneca

Den svenske biotekvirksomhed PledPharma har ansat Christian Sonesson i en nyoprettet direktørstilling.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Børsnoterede PledPharma har været på rov hos AstraZeneca, hvor selskabet har hentet Christian Sonesson til en nyoprettet stilling som vicedirektør for produktstrategi og -udvikling.

Han kommer fra en stilling som direktør for Global Products hos AstraZeneca, hvor han har været ansvarlig for strategi og afvikling af fase 3-forsøg.

Hos PledPharma skal han blandt andet lede den fortsatte udvikling af selskabets lægemiddelkandidat PledOx, der foreløbig er blevet afprøvet i et fase 2b-studie som behandling mod nerveskader opstået i forbindelse med kemoterapi eller overdosering af paracetamol.

Derudover skal han udvikle selskabets prispolitik for PledOx samt etablering på markedet og senere udvidelse af potentielle indikationer, oplyser selskabet i børsmeddelelse.

Foruden PledOx udvikler selskabet kandidaten Aladot, der kan mindske risikoen for akut leverskade som følge af paracetamolforgigtning.

 Medicingiganter stopper tovtrækning om ny boss  

 Ny GSK-direktør bliver sagsøgt af tidligere arbejdsplads 

Mere fra MedWatch

Snipr Biome-direktør glæder sig over FDA-særstatus

Med en fast track-status fra den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, ser Snipr Biomes medstifter og adm. direktør, Christian Grøndahl, frem til mere kommunikation med lægemiddelmyndigheden om kandidaten SNIPR001, der nu potentielt også kan komme hurtigere på markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier