MedWatch

Nordea: Bavarian-vaccine har 30 pct chance for lancering

Det er spændende data, som Bavarian Nordic har fremlagt for sin vaccine mod luftvejsvirussen RSV, mener Nordea-analytiker Michael Novod. På baggrund af studiet, vurderer han, at der er 30 pct. sandsynlighed for, at vaccinen kommer på markedet i 2023. 

Foto: /ritzau/Philip Davali/

Bavarian Nordic er kommet et skridt nærmere en fremtidig lancering af en vaccine mod luftvejsvirussen RSV, og formår det danske biotekselskab at ramme markedet, kan der været et salg i blockbusterklassen - over 1 mia. dollar - i vente.

Det vurderer Nordea i en analyse, efter at Bavarian Nordic tirsdag offentliggjorde fase 2-resultater med vaccinen MVA-BN-RSV.

Nordea ser oven på resultater en 30 pct. sandsynlighed for, at vaccinen kommer på markedet i 2023 og 2024 for henholdsvis ældre og børn.

Inden da skal vaccinen igennem flere studier og i sidste ende godkendes af sundhedsmyndighederne i USA og Europa, FDA og EMA.

Nordea ser et marked på 5,5-6,0 mia. dollar og vurderer, at Bavarian Nordic kan få en markedsandel på omkring 30 pct. og et topsalg på 1,7 mia. dollar - hvilket dermed kan give selskabets vaccine blockbuster-status.

Stærk og valideret platform

Banken hæfter sig ved, at MVA-BN-RSV i fase 2-studiet formåede at ramme langt bredere end konkurrerende vacciner under udvikling, da vaccinen viste effekt på fem proteiner, hvor de fleste andre kun har ramt færre proteiner.

"Vi mener, at fase 2-dataene ser spændende ud, selv om det er svært at sammenligne med andre studier, fordi forsøgene er udført forskelligt, og andre virksomheder - som Novavax - har haft betydeligt variation i resultaterne," skriver aktieanalytiker Michael Novod fra Nordea, der dog mener, at Bavarian står solidt.

"RSV er et konkurrencepræget felt, men vi mener, at Bavarian har en stærk og valideret platform i MVA," skriver han.

Bavarian Nordic er formentlig nødsaget til at finde en partner, som kan stå for markedsføringen og salget af vaccinen, hvis den skal på markedet, og her regner Nordea med en royalty-betaling på 20 pct. til det danske selskab.

Nordea har på baggrund af tirsdagens studieresultater indregnet sandsynligheden for en lancering af MVA-BN-RSV i sin værdisætning af Bavarian Nordic og derfor hævet sit kursmål for Bavarian-aktien til 490 kr. fra 440 kr.

Bankens anbefaling er fortsat "køb" for aktien, der onsdag falder 1,8 pct. til 391 kr. Tirsdag steg aktien 3,4 pct.

 Der kan være flere år til fase 3 for Bavarian

 Bavarian høster positive resultater med vaccinekandidat 

 Banker løfter kursmål for Bavarian-aktien 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier