MedWatch

Globalt hackerangreb rammer Merck

En af ofrene for det globale hackerangreb, der har sat en stribe selskaber ud af kurs, er den amerikanske medicinalgigant Merck.

Cyberangrebet, der tirsdag spredte sig hos virksomheder og myndigheder i Europa og USA, har også ramt medicinalsektoren.

Merck & Co, som er en af USAs største medicinalsselskaber, fortæller på Twitter, at selskabet også er blevet lammet af angrebet med Petya-virusset.

"Vi bekræfter, at vores selskabs computernetværk blev kompromitteret som del af et globalt hackerangreb. Andre organisationer er også blevet ramt."

"Vi undersøger sagen og vil komme med mere information, når vi ved mere."

Internt instruerede ledelsen medarbejderne til at slukke for deres smartphones og ikke kontakte medier eller poste noget på sociale medier, skriver Philadelphia Inquirer.

Merck skrev internt til medarbejderne, at selskabet "i øjeblikket oplever et fjendtligt ransom ware-angreb i netværkssystemerne," ifølge Philadelphia Inquirer.

"Mens IT risk management og global security reagerer på truslen, vær venlig at bevare roen."

Hackerangrebet har tirsdag ramt computere hos en stribe store selskaber, blandt andet danske Mærsk og Ruslands største olieselskab Rosneft.

Ukraines internationale lufthavn måtte også se sig lammet af nedbrud i computernetværket, sammen med en række russiske og ukrainske banker, den tyske postvirksomhed Deutsche Post, fødevarevirksomheden Mondelez  International og den russiske stålproducent Evraz.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier