MedWatch

Novo indgår alliance om stop af fossile brændstoffer

En ny, tyve år lang aftale mellem Novo Nordisk og en række andre aktører skal sikre grøn forsyning til selskabets produktion.

Foto: Novo Nordisk

Asnæsværket, der forsyner Kalundborg-produktionen hos både Novo Nordisk og Novozymes med energi, skal ikke længere levere kulkraft, som det ellers har gjort siden grundlæggelsen i 1959.

En ny alliance af indtil videre tyve års varighed mellem DONG, Novo Nordisk, Novozymes og Kalundborg Forsyning skal udfase brugen af kulkraft og Asnæsværket skal omstilles til grøn energi. DONG ser det som et træk mod helt at droppe fossile brændstoffer inden 2023 og omstillingen resulterer i en årlig CO2-reduktion på op til ca. 800.000 tons på Asnæsværket.

Det skriver Berlingske.

”Prisen er blevet konkurrencedygtig på højde med andre energikilder, og det er positivt. Jeg vil ikke komme nærmere ind på prisen på aftalen, men når vi sammenligner med andre energiløsninger, så er vi økonomisk tilfredse. Den energi, vi får leveret, mener vi, er konkurrencedygtig med den energi, vi kan få andre steder,” lyder det fra Henrik Wulff, koncerndirektør for global produktion, der tilføjer at aftalen er eksemplarisk for innovation og bæredygtighed – to ting som Henrik Wulff mener, ligger i Novo Nordisks DNA.

Han ønsker dog ikke at komme nærmere ind på den præcise økonomi i aftalen, og det ønsker de øvrige aftale-partnere heller ikke.

Asnæsværket er det sjette ud af i alt syv kraftværker, som nu skal køre på biomasse frem for kul og gas.

 Novo-selskaber blandt verdens mest bæredygtige

 Danske selskaber i verdenseliten for bæredygtighed

 Slut med Novo A/S 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier