MedWatch

Farmabosser tilfredse med ny FDA-direktør

Udnævnelsen af Scott Gottlieb som direktør for FDA er faldet i god jord hos direktørerne for en række farmaselskaber, viser rundspørge.

Foto: /ritzau/AP/J. Scott Applewhite

FDA-direktør Scott Gottlieb får opbakning fra et stort flertal af direktørerne for amerikanske medicinalselskaber.

Det viser en rundspørge, som mediet Endpoints har foretaget blandt 88 topchefer.

I alt svarer 84 pct, at de er tilfredse med udnævnelsen af Gottlieb, der blandt andet har siddet i bestyrelser for flere små biotekvirksomheder og været rådgiver for GSK, hvilket blandt demokratiske politikere gjorde Gottlieb til et kontroversielt valg som direktør for FDA.

Blandt amerikanske topchefer anses hans tidligere engagement dog som en fordel, og ifølge Endpoint roses Scott Gottlieb for sin forståelse for videnskaben og processerne bag FDAs arbejde.

"Når man ser på, hvem regeringen ellers har udnævnt, vil jeg mene, at valget til FDA er exceptionelt godt. Det taler til hans fordel, at dr. Gottlieb synes aktivt optaget af myndighedens formål," skriver Jeff Jonker, bestyrelsesformand for NGM Biopharmaceuticals, i sin vurdering af FDA-direktøren.

FDA har under Scott Gottliebs ledelse blandt andet aktivt blandet sig i spørgsmålet om den omstridte smertemedicin opioid, hvor agenturet har opfordret virksomheden Endo til trække et produkt tilbage, efter et vurderede, at lægemidlets fordele ikke kunne opveje de risici for afhængighed og dødsfald.

Derudover har Gottlieb gjort sig til fortaler for hurtigere adgang til markedet for generiske lægemidler - blandt andet ved at forhindre, hvor originalproducenter betaler kopiproducenter for at vente med at lancere deres kopiprodukt.

FDA vil slå ned på selskaber, der "spiller" med systemet

FDA blander sig i opioidkamp

FDA overvejer at skubbe på kopikonkurrence

 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier