MedWatch

Novo Seeds investerer millioner i potentielt guldæg

Nyt biotekselskab, der udspringer fra Københavns Universitet, har fået 20 mio. kr. fra Novo Seeds til at udvikle lægemiddel til behandling af diabetes, fedme og fedtlever.

Københavns Universitet har fostret et nyt biotekselskab, der kan blive en konkurrent til Novo Nordisk. Foto: Københavns Universitet / PR

Et ungt biotekselskab har fået et rygstød fra Novo Seeds, der med en investering på 20 mio. kr. giver virksomheden mulighed for at gennemføre abeforsøg med middel, der potentielt kan blive en behandling af diabetes, fedme og fedtlever.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Novo Seeds har siden 2014 støttet selskabets udvikling en idéen til lægemidlet, der går efter at hæmme GIP-hormonet, der er beslægtet med GLP-1-hormonet, og ifølge forsøg med raske mennesker tilsyneladende kan forhindre fedtoptagelsen.

"Vi tror ikke, det bliver bedre end GLP-1 inden for type 2-diabetes, og vi ved heller ikke, om det bliver bedre end GLP-1 hvad angår fedme, men det kunne man da godt forestille sig. Det bliver vi nødt til at vise," siger professor Mette Rosenkilde til Børsen.

Hun står sammen med adm. direktør i Antag Therapeutics, Alexander Sparre-Ulrich, bag opdagelsen af, hvordan GIP-hormonet kan benyttes til behandling.

I selskabets bestyrelse sidder blandt andet Kirsten Drejer, tidligere direktør for Symphogen, og Anker Lundemose fra britiske Mission Therapeutics.

Danmark mangler gode rugekasser til biotek

Dansk Biotek vil have de store penge på bordet

Forsiden lige nu

Leo Pharma får skarp konkurrence på det danske psoriasismarked

Danske Leo Pharma får kamp til stregen på det danske marked for psoriasis-behandling, hvor antallet af førstelinje biologiske lægemidler mod sygdommen er oppe på seks, der nu skal kæmpe om en patientpopulation, der for biologiske midler stadig er begrænset.

Rehab-selskab går på opkøbsjagt efter børsnotering

Det svenske selskab Handicare har for nylig gennemført én af de største børsnoteringer af et medicoselskab på globalt plan i mange år. Godt en halv mia. kr. fik selskabet i kassen, der hovedsageligt skal bruges på ekspansion og opkøb, fortæller adm. direktør i Handicare Asbjørn Eskild.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier