MedWatch

Novo Seeds investerer millioner i potentielt guldæg

Nyt biotekselskab, der udspringer fra Københavns Universitet, har fået 20 mio. kr. fra Novo Seeds til at udvikle lægemiddel til behandling af diabetes, fedme og fedtlever.

Københavns Universitet har fostret et nyt biotekselskab, der kan blive en konkurrent til Novo Nordisk. Foto: Københavns Universitet / PR

Et ungt biotekselskab har fået et rygstød fra Novo Seeds, der med en investering på 20 mio. kr. giver virksomheden mulighed for at gennemføre abeforsøg med middel, der potentielt kan blive en behandling af diabetes, fedme og fedtlever.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Novo Seeds har siden 2014 støttet selskabets udvikling en idéen til lægemidlet, der går efter at hæmme GIP-hormonet, der er beslægtet med GLP-1-hormonet, og ifølge forsøg med raske mennesker tilsyneladende kan forhindre fedtoptagelsen.

"Vi tror ikke, det bliver bedre end GLP-1 inden for type 2-diabetes, og vi ved heller ikke, om det bliver bedre end GLP-1 hvad angår fedme, men det kunne man da godt forestille sig. Det bliver vi nødt til at vise," siger professor Mette Rosenkilde til Børsen.

Hun står sammen med adm. direktør i Antag Therapeutics, Alexander Sparre-Ulrich, bag opdagelsen af, hvordan GIP-hormonet kan benyttes til behandling.

I selskabets bestyrelse sidder blandt andet Kirsten Drejer, tidligere direktør for Symphogen, og Anker Lundemose fra britiske Mission Therapeutics.

Danmark mangler gode rugekasser til biotek

Dansk Biotek vil have de store penge på bordet

Forsiden lige nu

Nye Darzalex-data skal fremlægges på hæmatologikonference

Janssen og Genmab har fået lov til at fremlægge data fra et studie med Darzalex i nydiagnosticerede patienter på den store hæmatologikonference ASH til december. Der er allerede løftet lidt af sløret for de yderst positive data, og aktien steg med omtrent 7 pct. på nyheden.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier