MedWatch

FDA puster til patentstrid med ny godkendelse

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har godkendt den første behandling af sjælden sygdom, der kan administreres af patienten selv. Det sker midt i patentslagsmål med midlet som centrum.

Colourbox
Foto: Colourbox

Medicialvirksomheden CSL Behring har fået det amerikanske myndigheders tilladelse til at starte salget af lægemidlet Haegarda mod den sjældne arvelige sygdom heriditært angioødem (HAE).

Det oplyser lægemiddelmyndigheden FDA i en pressemeddelelse, hvor Haegarda fremhæves som den første godkendte subkutane behandling af HAE, der dermed kan administreres af patienten selv.

HAE er en sjælden arvelig sygdom, som i Danmark rammer mindst 30 familier årligt. Sygdommen forårsager hævelser på kroppen, både udvendigt og indvendigt, som i værste tilfælde lukke luftvejene på patienterne.

Med godkendelsen puster FDA til en igangværende patentstrid mellem CSL Behring og det irske medicinalselskab Shire, der markedsfører midlerne Cynrize, Firazyr og Kalbitor mod samme sygdom.

I et forsøg på at stoppe Haegarda, som Shire mener overtræder et af virksomhedens patenter, har selskabet indledt en sag ved retssystemet i staten Delaware, hvor det kræver, at permanent forbud med lave, importere, bruge, sælge eller på andre måder tilbyde” Haegarda i USA.

Danske Flemming Ørnskov er adm. direktør hos Shire.

Shire scorer stærke data på middel fra milliardkøb

Shire sætter gang i nyt patentslagsmål

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier