MedWatch

FDA puster til patentstrid med ny godkendelse

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har godkendt den første behandling af sjælden sygdom, der kan administreres af patienten selv. Det sker midt i patentslagsmål med midlet som centrum.

Foto: Colourbox

Medicialvirksomheden CSL Behring har fået det amerikanske myndigheders tilladelse til at starte salget af lægemidlet Haegarda mod den sjældne arvelige sygdom heriditært angioødem (HAE).

Det oplyser lægemiddelmyndigheden FDA i en pressemeddelelse, hvor Haegarda fremhæves som den første godkendte subkutane behandling af HAE, der dermed kan administreres af patienten selv.

HAE er en sjælden arvelig sygdom, som i Danmark rammer mindst 30 familier årligt. Sygdommen forårsager hævelser på kroppen, både udvendigt og indvendigt, som i værste tilfælde lukke luftvejene på patienterne.

Med godkendelsen puster FDA til en igangværende patentstrid mellem CSL Behring og det irske medicinalselskab Shire, der markedsfører midlerne Cynrize, Firazyr og Kalbitor mod samme sygdom.

I et forsøg på at stoppe Haegarda, som Shire mener overtræder et af virksomhedens patenter, har selskabet indledt en sag ved retssystemet i staten Delaware, hvor det kræver, at permanent forbud med lave, importere, bruge, sælge eller på andre måder tilbyde” Haegarda i USA.

Danske Flemming Ørnskov er adm. direktør hos Shire.

Shire scorer stærke data på middel fra milliardkøb 

Shire sætter gang i nyt patentslagsmål 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier