MedWatch

Shire er klar til at indtage USA med ADHD-pille

De amerikanske myndigheder har nu godkendt en ADHD-pille fra Shire, som ellers blev afvist for ti år siden.

Foto: Shire/ PR

En afvisning for ti år siden er nu blevet vendt til en godkendelse af Shires ADHD-pille Mydayis til det amerikanske markedet. Det oplyser det irske medicinalselskab med danske Flemming Ørnskov i spidsen onsdag.

ADHD-pillen, der tidligere er gået under navnet SHP465, er baseret på en blanding af amfetaminsalte ligesom Shires ældre ADHD-medicin Aderall er. Den nye pille, der har vist effekt i op til 16 timer, er blevet godkendt af FDA til behandling af patienter fra 13 og og opefter. Godkendelsen er baseret på 16 kliniske studier, hvor mere end 1600 patienter har deltaget. I forhold til placebo har Mydayis forbedret symptomerne ved ADHD mærkbart.

"Med denne godkendelse håber vi at kunne hjælpe patienter, der har brug for en én-gang-daglig behandlingsmulighed. Mydayis har vist effekt i op til 16 timer efter at have taget en kapsel, og effekten viser sig efter 2 eller 4 timer efter dosis," udtaler adm. direktør i Shire, Flemming Ørnskov, i en pressemeddelelse.

Mydayis blev allerede for ti år siden afvist af FDA, men tilbage i januar i år besluttede medicinalselskabet at prøve lykken endnu engang ved at genindsende ansøgningen. Og den strategi har nu vist sig at give pote.

 Shire vender tilbage til FDA med ADHD-pille efter 10 år 

Shire forventer, at Mydayis bliver lanceret i USA i tredje kvartal af 2017.

Det irske selskab har allerede ADHD-midlerne Adderall XR og Vyvanse på markedet. De omsatte for cirka 2,4 mia. dollars sidste år.

 Baxalta-opkøb slår igennem hos Shire 

 Shire øger potentialet for sit vigtigste produkt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier