MedWatch

Ny milliardfond satser på life science i Norden

Første investering for nyt investeringsselskab bliver et køb af 37 pct. af Ferrosan Medical Devices.

Foto: Colourbox

Et nyt investeringsselskab med 3 mia. svenske kr. i ryggen og fokus på nordisk life science-virksomheder har set dagens lys.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge avisen vil fonden, der har fået navnet Impilo, primært investere i selskaber med en værdi på 200-1000 mio. svenske kr. og interessefeltet er medicinsk udstyr, håndkøbsmedicin og servicer, så som hospitaler, plejehjem og tandlæge- og dyrlægeklinikker.

"Vores udgangspunkt er, at vi helst vil se på virksomheder, hvor vi kan fordoble indtjeningen," siger Hans-Christian Bødker Jensen, der er en af fondens stiftere, til avisen.

Impilos første investering er et køb af 37 pct. af Ferrosan Medical Devices, skriver Børsen.

Stifterne af fonden er - foruden Hans-Christian Bødker Jensen - Fredrik Strömholm, Andreas Hiller og Jesper Eliasson, som tilsammen har lagt otte pct. af fondens startkapital. De har alle en fortid en kapitalfonden Altor, der er tidligere ejere af Ferrosan indtil salget af først cosumer health-afdelingen i 2011 og senere den resterende medico-afdeling til konsortium.

Altor frasælger Ferrosan Medical Devices

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier