MedWatch

CRO solgt i tocifret milliardhandel

Kontraktforskningsselskabet Parexel, som netop har indgået en aftale med Sanofi, er blevet solgt i for et tocifret milliardbeløb.

Foto: Colourbox

Det store amerikanske kontraktforskningsorganisation (CRO) Parexel er blevet opkøbt af Pamplona Capital Management for omkring 5 mia. dollars, eller 33,3 mia. kr.

Det skriver FierceBiotech.

Handlen blev annonceret tirsdag eftermiddag dansk tid efter tiltagende rygter og spekulationer i løbet af ugen, skriver mediet.

Helt konkret betaler investeringsselskabet 88,1 dollars per aktie for at overtage Parexel, som er noteret på Nasdaq. Aktien lå ved markedets lukketid mandag på 84 dollars stykket. Når handlen går igennem vil Parexel blive afnoteret fra børsen. Det forventes at ske i fjerde kvartal i år.

Parexel, som er blandt de største kontraktforskningsselskaber i verden med 20.000 ansatte, har i øvrigt netop indgået et samarbejde med den franske medicinalkoncern Sanofi om at bruge såkaldte wearables – altså bærbart udstyr – til indsamling af data i forbindelse med kliniske studier.

 Sanofi jagter nyt webbaseret studie 

 Milliardopkøb sender amerikansk biotekaktie på raketfart 

 Tocifret milliardhandel undervejs i CRO-sektoren 

 Megahandler kan ramme CRO-firmaerne 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier