MedWatch

Habilitets-forvirring i hovedstadens diabetesudvalg

Der er stor forvirring omkring medlemmerne i Region Hovedstadens indflydelsesrige diabetesudvalg, hvor en af dem står anført som medlem, selvom han ikke har været med i årevis.

Foto: Colourbox

Region Hovedstadens diabetesudvalg har i det sidste stykke tid været ude i et stormvejr, og nu kan man tilføje en del ny portion forvirring til hele sagen. For selvom det er blevet fremlagt, at flere af medlemmerne har interesser i industrien, kommer det nu også frem, at et af dets anførte medlemmer ikke har været med i årevis.

Det skriver Berlingske tirsdag. 

Professor Sten Madsbad står anført som medlem af udvalget, der udover at rådgive Region Hovedstaden omkring diabetesbehandlingen også har tæt kontakt med Steno Diabetes Center Copenhagen, problemet er bare, at han ikke længere er medlem.

”Jeg meldte mig ud for år tilbage. Det gjorde jeg, da jeg læste det britiske prioriteringsinstitut NICEs skrift om, at hvis man sidder i advisory boards, så bør man ikke sidde i sådan et udvalg. Det, synes jeg egentlig, lyder fornuftigt, og det mener jeg stadig ikke, man bør. Det kan skabe nogle interessekonflikter, der ikke er hensigtsmæssige,” siger han.

Eller det mener han i hvert fald selv. Formanden for udvalget, vicedirektør Pernille Slebsager fra Herlev Hospital, afviser, at hun nogensinde skulle have modtaget en udmeldelse fra Sten Madsbad. Christian Ougaard, der er formand fra den danske afdeling af den internationale anti-korruptionsorganisation, Transparency International, mener, at regionens diabetesudvalg forekommer ”ualmindeligt sjusket”, når der er står dårligt styr på medlemskabernes og deres interessekonflikter. 

 Patientforeninger: Vi har helt styr på etikken

 Medie: Medlemmer af diabetesudvalg får honorar af medicinalindustrien

 Kritik: Millionindsprøjtninger fra industrien underminerer patientforeningers uafhængighed 

Mere fra MedWatch

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier