MedWatch

Sanofi jagter nyt webbaseret studie

Sammen med Parexel har Sanofi kastet sig over ideen om at bruge såkaldte wearables til at måle forsøgspersonerne i de kliniske studier

Foto: PR

Sanofi har teamet op sammen med kontraktforskningsvirksomheden Parexel om patienternes brug af wearables (udstyr som patienten bærer rundt på, og som måler hans eller hendes data som eksempelvis blodsukker, hjerterytme etc.) under kliniske studier.

Sammen skal de lave et pilotstudie, der bruger Parexels nyligt lancerede patient sensor-program, der indsamler en række patientdata via brug af flere forskellige typer af wearable-sensorer. Altså via onlinebaserede løsninger til fjernmonitorering. Målet er at disse data skal indsluses i et skalerbart analysesystem – som blandt andet kan sende alarmer ud i tilfælde af særlige dataværdier dukker op i systemet.

Det skriver FierceBiotech.

Derudover skal det også give nye muligheder for mere decentraliserede forsøgssites.

“Vi mener, at vi har en stærk mulighed for at strømline og automatisere dataopsamlingen fra flere typer udstyr og samle højkvalitets data og generere meningsfyldte resultater, mens vi reducerer byrden lagt på patienter og forsøgssites, såvel som at sænke omkostningerne,” lyder det fra Xavier Flinois, der er leder af Parexel Informatics, i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at der laves forsøg med denne form for data-generering. For seks år siden skabte Pfizer stor omtale omkring dets REMOTE-forsøg, som var det første af sin slags som udelukkende gjorde brug af webbaseret teknologi til at rekruttere patienter og samle forsøgsdata.

Boehringer kickstarter digitalisering med millionsats

Novo øger digital satsning med amerikansk aftale

Nyt selskab sætter gang i kunstig diabetes-intelligens 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier