MedWatch

Zealand-partner præsenterer positive data med Suliqua

Zealand Pharmas franske partner, Sanofi, har i weekenden lagt positive data frem for kombinationspræparatet Suliqua på den amerikanske diabetesforenings årsmøde i San Diego.

Foto: Jacques Brinon/AP/Ritzau

Data viser, at diabetikere, der ikke opnår tilstrækkelig blodsukkerkontrol med langtidsvirkende insulin, kan nå Diabetesforeningens mål om et langtidsblodsukker, HbA1C, under 7 pct. ved at skifte til Suliqua, der kombinerer Sanofis langtidsvirkende insulin Lantus med GLP-1-midlet Adlyxin opfundet af Zealand Pharma.

Data kommer fra en efterfølgende delanalyse af patientgrupper Lixilan-L-studiet, der blandt andet lå til grund for markedsføringstilladelsen til Suliqua, der uden for EU markedsføres som Soliqua.

Patienterne blev inddelt i grupper alt efter, hvilket langtidsblodsukker de gik ind i studiet med, og alle tre undergrupper nåede efter 30 ugers behandling et gennemsnitligt langtidsblodsukker under 7 pct., oplyser Sanofi.

Type 2-diabetikerne brugte mellem 15-40 enheder insulin dagligt, og langtidsblodsukkeret i de tre undergrupper blev reduceret med mellem 1,09 og 2,41 pct. ved et skifte til Suliqua, oplyser Sanofi.

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier