MedWatch

Medicinalkæmper går sammen om behandling mod tarmkræft

Bristol-Myers Squibbs blockbuster Opdivo skal nu testes med et lægemiddel fra Novartis i håbet om at finde en ny behandling mod tarmkræft.

Foto: Colourbox

To af de tunge drenge i medicinalklassen er nu gået sammen for at udvikle en behandling mod tarmkræft. Det meddeler Novartis og Bristol-Myers Squibb (BMS) onsdag.

Aftalen omhandler klinisk forskning med Novartis' Mekinist (trametinib) i kombination med BMS' cancerblockbuster Opdivo (nivolumab) og Opdivo + Yervoy (ipilimumab) til behandling af metastatisk kolorektal kræft.

BMS vil stå for de indledende studier, der forventes at kunne fastlægge en anbefalet dosis og en forventet foreløbig antitumor-aktivitet. Dernæst vil begge selskaber sammen evaluere resultaterne for at bestemme den optimale tilgang og potentielle kliniske udvikling af kombinationerne.

"Sammen med vores igangværende interne immunonkologi-indsats er udvidelsen af vores samarbejde med Bristol-Myers Squibb en videreudvikling af vores kollektive mål for at fremme forskning og støtte patienter i nød," lyder det fra Vas Narasimhan, medicinsk direktør hos Novartis.

"Vi fortsætter med at udforske nye kombinationer af behandlinger, der har potentialet til at udvide de terapeutiske fordele ved immunterapi hos patienter, der har vanskeligt ved at få behandlet kræft eller ikke responderer, og vi ser frem til at undersøge Novartis' MEK-hæmmer med vores immunterapier," siger Fouad Namouni, ansvarlig for onkologisk udvikling hos BMS.

Novartis lukker rygter om kæmpeopkøb

Exiqon-køber indgår kræftsamarbejde med BMS

BMS skriver under på to immunterapi-aftaler

Forsiden lige nu

GN leverer stærk vækst, men fastholder forventninger

Høreapparatsdivisionen i GN Store Nord, GN Hearing, kommer ud af andet kvartal med stærk organisk omsætningsvækst, stigende indtjening og øget plus på bundlinjen. Topproduktet Resound Linx 3D leverer fortsat, og GN Hearing fastholder de forventninger til 2018, man satte ved 1. kvartals afslutning.

Novo-rival skal betale 75 mio i erstatning efter afbrudt partnerskab

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly må nu til lommerne for at have trukket sig ud af en aftale med et fransk biotekselskab om udvikling af en ultrahurtigvirkende insulin i starten af 2017. Den forsmåede partner håber også at hente et milliardbeløb i erstatning fra Lilly i en separat sag.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier