MedWatch

Kinesere viser ”legendariske” data på Genmab-område

Det kinesiske selskab Nanjing Legend Biotech fremviste så spændende data for dets immuncellebaserede kræftterapi mod knoglemarvskræft, at det vakte stor opsigt på kræftkonferencen ASCO.

Foto: Colourbox

Der var flere selskaber til den amerikanske kræftkongres i år, som arbejder med immuncelleterapi, CAR-T, men et af dem, som skabte størst opmærksomhed var kinesiske Nanjing Legend Biotech.

Det skriver Endpoints.

Selskabet har haft stor succes med at sigte mod proteinet BCMA i behandlingen af patienter med sygdommen myelomatose. Det er den samme type knoglemarvskræft, som det danske biotekselskab Genmabs kerneaktiv Darzalex bruges til behandling af.

Blandt 35 recidiverede, lægemiddelresistente patienter opleverede hele 33 - eller 94 pct. - en forbedring i sygdommen. Det rangerede fra en delvis til komplet respons, og ifølge forskerne var den objektive reponsrate (ORR) på 100 pct.

Det er den største patientgruppe, som man har testet denne type behandling mod, men der er dog også visse hager ved resultaterne – som flere af selskabets konkurrenter var hurtige til at udpege. Ifølge Bluebird Bio, et af fyrtårnene på området, var Nanjing Legends testpersoner ikke lige så syge, som Bluebirds eksempelvis er.

Det forhindrede dog ikke ASCO-ekspert Michael S. Sabel i at være særdeles positiv.

”Selvom disse data er meget tidlige, så er disse data et stærkt tegn på, at CAR-T terapi kan sende myelomatose i remission. Det er sjældent at se så høje responsrater, særligt for en kræfttype, som er så svært at behandle. Dette er bevis for, at forskning i immunterapi og præcisionsmedicin betaler sig. Vi håber, at fremtidig forskning vil bygge på denne succes i myelomatose og andre kræfttyper,” sagde han i en pressemeddelelse.

Nanjing Legend er dog også plaget af samme sikkerhedsproblemer, som andre selskaber inden for området.

 Kite-studie rammes af dødsfald

 FDA giver endnu en særstatus til ny celleterapi

 Novartis’ celleterapi får ny særstatus 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier