MedWatch

Oncology Venture kører i stilling til knoglemarvskræft-studie

Danske Oncology Venture, som er strøget til himmels på den svenske børs, har fået den første patient ind i folden til et målrettet myelomatose-studie. Dermed går biotekselskabet ind på Genmabs lukrative enemærker.

kræftceller kræft kræftcelle celle celler
Foto: Colourbox

Den første patient er blevet indrullet i Oncology Ventures nye effekt-studie, der skal teste, hvor effektivt biotekselskabets kræftmedicin er mod knoglemarvskræft, eller myelomatose.

Dermed bevæger Oncology Venture sig for alvor ind på biotekkometen Genmabs territorium, hvor succesbehandlingen Darzalex står til at omsætte for milliarder af kroner.

Lægemiddelkandidaten, der er en imumterapi og hedder APO010, er Oncology Ventures anden lægemiddelkandidat i klinisk udvikling. I håbet om at ramme de patienter, som får gavn af midlet, vil biotekselskabet finde den rette målgruppe med en såkaldt DRP-teknologi - drug response prediction.

Oncology Venture har indlicenseret syv DRP'er fra det danske diagnostikselskab Medical Prognosis Institute. Selskabet har løbende screenet knoglemarvskræftpatienter med teknologien, og over 50 patienter har indvilliget i at blive testet. I alt skal 150 patienter testes.

MPI-test skal sparke nyt liv i gammel kemoterapi

Dansk biotekselskab leverer gyldent afkast i Sverige

Global milliardfond-boss har øjnene fikseret på danske biotekfirmaer

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier