MedWatch

Svensk højdespringer kan være det nye Genmab

Et svensk biotekselskab har i den seneste tid haft så meget aktie-medvind, at analytikere spår det Genmab-potentiale, hvis dets kommende fase 2-forsøg falder positivt ud.

Foto: Colourbox

Lund-baserede Hansa Medical har været en særdeles positiv udvikling igennem i det seneste år. Hele 350 pct. er aktien steget med, og i selskabets nærmeste fremtid lurer en ny stor kurstrigger, fase 2-forsøg med selskabets middel til nyretransplantationer.

Det skriver Børsen.

Selskabet har også et dansk islæt i og med, at den tidligere Lundbeck-topchef Ulf Wiinberg, har været bestyrelsesformand siden april 2016.

Hansa udvikler immunmodulerende enzymer mod sygdomme, som er svære at behandle, men det som investorerne særligt holder sig afventende overfor er nyretransplantationsmidlet. Det skal forhindre afstødning af det nye organ. Hos banken SEB har analytiker Richard Kock sat sit kursmål til 250.

"Det er udelukkende baseret på de forhold, vi kender i dag, så når resultaterne fra studiet kommer, og de er positive, skal mit kursmål være højere. Det kan blive det nye Genmab. Altså, min pointe er, hvis tingene går godt, kan det blive kæmpestort, men der er også en stor risiko for, at produktet ikke virker," siger Richard Kock.

Hvis alt går vel, står Hansa Medical til at kunne ramme markedet med midlet i 2019. Og så vil der også være mulighed for, at midlet kan udbredes til at virke i andre former for organtransplantationer. Midlet har fået Prime-særstatus hos det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA. Den gives for at støtte udviklingen af lægemidler med særligt udækket behov.

Wiinberg-selskab fortsætter fremskridt

Svensk biotekselskab satser stort på transplantationer

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier