MedWatch

Trump holder fingrene fra medicinpriserne i USA trods kritik

Præsident Donald Trumps budgetforslag lægger ikke op til gennemgribende ændringer af priser på medicin trods løfter om at reformere systemet.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

Selv om Donald Trump adskillige gange har angrebet medicinalselskaberne og deres prissætning på det amerikanske marked, så har han har ikke lagt op til store ændringer for sektoren i sit budgetforslag for 2018.

Det skriver Bloomberg News.

I budgettet for 2018 har Donald Trumps regering således ikke umiddelbart gennemgribende forslag, der skal ændre prissætningen på det amerikanske marked.

Derimod er der lagt op til en hurtigere godkendelse af nye medicinalprodukter hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

I budgettet er der desuden en lang række besparelser blandt andet i Medicaid, en sygekasse for amerikanere med lave indkomster, som over de næste ti år skal skæres med 610 mia. dollar.

Samtidig er der lagt op til besparelser på forskning og forebyggelse på flere områder - herunder kræft-, lunge - og hjerteforskning.

Budgetforslaget fra Trump-regeringen skal forhandles med Kongressen, og det bliver primært set som et forslag, der kan forhandles ud fra og langt fra det endelig facit.

I valgkampen og flere gange efter valget i november har Donald Trump kritiseret medicinalsektoren, og republikanerens kommentarer har flere gange skubbet aktiekurserne op og ned hos de store medicinalselskaber.

I Danmark har det særligt ramt Novo Nordisk, der har USA som sit vigtigste marked.

Novo Nordisk og flere af selskabets konkurrenter har som et modsvar varslet, at de kun vil lade priserne stige i et begrænset omfang. For Novos vedkommende maksimalt 9,9 pct. om året.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier