MedWatch

Novo vil udvide fedmeforretning til Latinamerika

Den danske medicinalkoncern Novo Nordisk oplever så stor succes med sin fedmebehandling Saxenda, at denne del af forretningen nu skal udvides til Latinamerika. Det siger direktøren for Novos internationale forretning ifølge Reuters.

EVP International Operations, Novo Nordisk
Maziar Mike Doustdar, EVP International Operations, Novo Nordisk

Novo Nordisk oplever enorm succes med sit lægemiddel Saxenda til behandling af fedme, og derfor skal selskabets spæde fedmeforretning nu udvides til en række markeder i Latinamerika.

Det fortalte Maziar Mike Doustdar, koncerndirektør med ansvar for Novo Nordisk internationale forretning, mandag under et presseseminar for udenlandske journalister ved selskabets hovedkvarter i Bagsværd.

”Med hensyn til diabetes, så er Latinamerika stedet, hvor vi har startet lanceringen af Saxenda før nogle af de andre markeder. Og vi har set fænomenal succes med det. Vi vil begynde at udbygge vores kapacitet og udvide fedmemarkedet i de markeder,” sagde Maziar Mike Doustdar ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Saxenda består af GLP-1-analogen liraglutid, som også er det aktive stof i selskabets diabetesmiddel Victoza. Fedmemidlet står fortsat kun for 2 pct. af Novo Nordisk forretning, men det har vist imponerende vækstrater, og ifølge data fra Thomson Reuters forventes midlet at runde et årligt salg på 1 mia. dollars i 2023.

Den latinamerikanske udrulning af fedmemidlet vil formentlig være fokuseret på Mexico, som er et af de lande i verden, der er hårdest ramt af den globale fedme- og diabetesepidemi, sagde Maziar Mike Doustdar ifølge nyhedsbureauet.

Det er også det marked, det danske biotekselskab Saniona har udset sig med deres fedmekandidat tesofensine, der undersøges i fase 3-studier i Mexico af partneren Medix.

Fruergaard om fedmemarked: ”Jeg ser ikke mange konkurrenter”

Saniona opnår ”vigtigste milepæl siden starten”

Novo Nordisk melder om gode data på fedmemiddel

Novo-middel trækker ned i amerikansk fedmemarked

Zealand vil udfordre Novo på markedet for fedmemedicin

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier