MedWatch

Godt nyt for AstraZenecas astmahåb

Medicinalselskabet AstraZeneca har fået gode senfasedata på selskabets astmahåb, der blandt andet skal tage kampen op mod GlaxoSmithKline og Teva. AstraZeneca har tidligere udpeget astmamidlet til at have blockbusterpotentiale.

Foto: Colourbox

En ny astmabehandling fra britisk-svenske AstraZeneca viser nu gode data i et senfasestudie. Ifølge Reuters viser studiet, at lægemiddelkandidaten benralizumab nedsætter behovet for at astmatikere skal tage orale steroider, der kan føre flere bivirkninger med sig.

Faktisk viste studiet, at brugen af benralizumab reducerede brugen af orale steroider med 75 pct. Overordnet set var der fire gange højere sandsynlighed for at patienter på benralizumab kunne skære i brugen af orale steroider i forhold til placebogruppen og samtidig oplevede 70 pct. reduktion i antallet af alvorlige astmaanfald.

Cirak 20 pct. af patienterne på benralizumab oplevede ikke mindre brug af orale steroider af årsager, som forskerne sagde var uklare, fremgår det af artiklen.

AZ forventer, at astmamidlet rammer markedet senere på året. Her skal det blandt andet tage kampen op mod GlaxoSmithKlines konkurrerende produkt Nucala, der allerede er godkendt af både de amerikanske og europæiske myndigheder, samt Tevas Cinqair, der også er godkendt til markedsføring i USA.

Benralizumab er tidligere blevet spået blockbusterpotentiale af AZ selv med et årligt salg på 2 mia. dollars. Analytikerne er dog mere tilbageholdende og forventer et årligt salg på 915 mio. dollars i 2023, viser estimater indsamlet af Thomson Reuters.

 Tevas astmahåb godkendt i EU

 Positivt astma-nyt for AstraZeneca

 AstraZeneca indgår japansk aftale 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier