MedWatch

AbbVie forbereder FDA-ansøgning for potentiel blockbuster

Amerikanske AbbVie vil senere på året indsende en ansøgning til de amerikanske myndigheder på en potentiel blockbuster til behandling af den kroniske sygdom endometriose, der rammer kvinder.

Foto: Nam Y. Huh/AP

Gode fase 3-data ligger nu bunden til en kommende registreringsansøgning til de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA fra AbbVie. Det skriver Endpoints News.

Ansøgningen omhandler lægemiddelkandidaten elagolix, der bliver udviklet til behandling af endometriose, som rammer kvinder. Ved endometriose oplever kvinder, at have livmoderslimhinde de forkerte steder eksempelvis på æggestokkene eller på blæren.

Ifølge data, som Endpoints News har set, klarer elagolix sig bedre end placebo i to fase 2-studier.

AbbVie købte lægemiddelkandidaten tilbage i 2010 af Neurocrine i en handel til 575 mio. dollars, 3,8 mia. kr. Neurocrine kan se frem til royalities, når en godkendelse af elagolix er i hus.

Flere analytikere har peget på, at der er sandsynlighed for, at elagolix kommer til at sælge for mere end 1 mia. dollars om året - hvilket også kommer til at få stor betydning, når selskabets gigtblockbuster Humira ikke længere er den store trækhest rent omsætningsmæssigt.

 Markedet er ligeglad med AbbVies flotte hep c-resultater 

 AbbVie-middel fejler i senfaseforsøg

 Nye data rejser tvivl om hormongel fra Abbvie 

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier