MedWatch

200 Lundbeck-ansatte nedlægger arbejdet

Der skal mere i lønposen, kræver 200 Lundbeck-medarbejdere, der derfor har nedlagt arbejdet. Pressechef frygter leveringsproblemer, hvis arbejdsnedlæggelsen står på i længere tid.

200 medarbejdere hos det danske medicinalfirma Lundbeck har nedlagt arbejdet med krav om en større lønforhøjelse end det, firmaet har tilbudt.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

Pressechef i Lundbeck Mads Kronborg bekræfter arbejdsnedlæggelsen over for Ritzau.

Onsdag nedlagde 50 medarbejdere arbejdet hos Lundbeck i Lumsås på Sjælland.

Torsdag valgte 150 medarbejdere så at nedlægge arbejdet hos Lundbeck i Valby ved København.

Arbejdsnedlæggelsen fortsatte fredag.

"Vi har holdt møder, men ellers holder vi fri og nyder vejret, for vi strejker for at få mere i løn," siger en anonym medarbejder til Ekstra Bladet.

Grunden til, at de 200 medarbejdere har nedlagt arbejdet, er, at de er blevet tilbudt en lønforhøjelse på 1,7 procent, men de vil have hævet lønnen med 2,3 procent.

"Vi har længe været tilbageholdende, og nu kræver vi del i, at det går virksomheden godt," siger den anonyme medarbejder til Ekstra Bladet.

Ifølge Mads Kronborg fra Lundbeck kommer arbejdsnedlæggelsen ikke til at have konsekvenser for firmaets evne til at levere sine produkter på kort sigt.

Mads Kronborg vil dog ikke udelukke, at det kan få konsekvenser, hvis det fortsætter.

Den anonyme medarbejder har sagt til Ekstra Bladet, at de strejkende ansatte skal mødes mandag og stemme om, hvorvidt de vil genoptage arbejdet.

Den anonyme medarbejder oplyser ligeledes til avisen, at det er rengøringsfolk, lagerfolk, teknikere, produktionsmedarbejdere, smede, snedkere og elektrikere, der strejker.

Finanshus hæver forventningerne til Lundbeck

Novo og Lundbecks lobbyister skruer bissen på - smider medlemmer på porten

Lundbeck-topchef slår fast: Vi bliver i Valby

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier