MedWatch

HIV-midlers mekanisme kan være redning for Zika-smittede

En række forskere har identificeret en ny lægemiddelkandidat, som blokerer Zika-infektion via den samme mekanisme, der bruges i antiretrovirale midler mod eksempelvis Hepatitis og HIV.

Foto: Leo Correa/AP/POLFOTO

I USA har en gruppe forskere sat nyt skred i forskningen i bekæmpelsen af den frygtede myggebårne Zika-virus.

Det skriver FierceBiotech.

Forskerne har lavet studier på forskningsinstituttet Sanford Burnham Presby i Californien, og her har de identificeret en lægemiddelkandidat der stopper Zika-infektionen ved at blokere virussens protease-funktion. Proteaser nedbryder proteiner, men er desværre også en vigtig del af spredningen af vira i kroppen. Derfor er der en række antiretrovirale midler mod Hepatitis C og HIV, som retter sig mod netop denne funktion.

”Der er desperat brug for flere anti-zika midler, og det faktum af vores kandidat ser ud til at virke in vivo er virkelig lovende, så vi har planer om at brug det som et start punkt for at lave et endnu mere potent og effektivt middel,” lyder det fra studieleder Alex Terskikh

Kandidaten har været én blandt større gruppe, som blev testet mod sygdommen. De blev herefter indsnævret til tre. Den nuværende kandidat formåede at holde Zika-infektionen nede i både menneskelige hjerneceller og i blodet hos inficerede muse.

Fokus har indtil nu mest været på vacciner mod sygdommen, men Alex Terskikh mener at der også er brug for lægemidler til at bekæmpe virussen hos dem, som ikke er blevet vaccineret.

Østrigere går videre med Zika-vaccine

Amerikanske forskere går i fase to med Zikavaccine

Studie: Zika-virus kan også medføre hjerteproblemer

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier