MedWatch

Pfizer og Astellas dropper brystkræftmiddel

De to medicinalselskaber Pfizer og Astellas har stoppet udviklingen af det fælles kræftmiddel Xtandi mod brystkræft.

Gemt væk i meddelelser om ASCO (stor amerikansk onkologi kongres, red.) meddeler samarbejdspartnerne Pfizer og Astellas, at man har droppet udviklingen af kræftmidlet Xtandi (enzalutamide) mod brystkræft.

Det er blandt andet det planlagte fase 3-studie Endear, hvor man ville teste Xtandi i kombination med paclitaxel kemoterapi eller som monoterapi og sammenlignet med placebo og kemoterapi, der nu har fået kniven. Det var meningen, at man skulle teste Xtandi hos patienter med fremskreden triple negativ brystkræft. I følge Kræftens Bekæmpelse har cirka 15 pct. af alle brystkræftpatienter triple negativ brystkræft. Man har ikke nået at rekruttere patienter til studiet, fremgår det endvidere af meddelelsen.

Udover at droppe det planlagte fase 3-studie har parterne også besluttet på baggrund af Xtandi-data i fase 2, at droppe yderligere udvikling af Xtandi mod brystkræft for nu.

Kræftmidlet er godkendt af FDA til behandling af prostatakræft.

Pfizer og Astellas’ prostatakræftmiddel får udvidet godkendelse

Pfizer går tilbage i første kvartal

FDA godkender nyt middel mod æggestokkræft

Astellas rammes af prispres og stærk yen

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier