MedWatch

Sydbank: Striben af gode Darzalex-nyheder fortsætter

Som perler på en snor er de gode nyheder om Genmabs kræfthåb Darzalex kommet i disse dage. Det rummer positive løfter for det fremadrettede potentiale, lyder det fra Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen.

Foto: PR Genmab

Nyhederne om Genmabs kræftmiddel Darzalex har nærmest stået i kø det seneste døgn og rummer positive løfter for det fremadrettede potentiale, mener analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Han hæfter sig ved lovende salgsmeldinger fra partneren Johnson & Johnsons kapitalmarkedsdag. Dertil kommer annonceringen af fire nye studier med kræftmidlet i forskellige indikationer samt positive resultater fra et fase 1-studie med Darzalex som førstebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlerne Kyprolis, Revlimid og hormonpræparatet Dexamethason.

Salgsudsigterne for Darzalex kommenterede Johnson & Johnson (J&J) onsdag, da partneren nævnte Darzalex som en af fem "megablockbusters" med potentiale til at nå et årligt salg på over 4 mia. dollar inden 2021.

"Dermed bekræfter J&J i vid udstrækning de høje markedsforventninger til Darzalex. J&J har en målsætning om en vækst i omsætningen, der overgår væksten på det generelle marked for brandede midler (cirka 5 pct.)," konstaterer Søren Løntoft Hansen i et notat og uddyber:

"Vi noterer os i den forbindelse, at Darzalex bliver fremhævet som det middel, der især kan overraske positivt og drive væksten de kommende år, så J&J kan indfri målsætningen om en vækst, der overgår det generelle marked – efter vores vurdering en stærk melding fra J&J i forhold til potentialet for Darzalex."

Fire nye studier

Johnson & Johnson har desuden annonceret fire nye studier med Darzalex, heraf tre fase 3-studier.

Blandt andet skal Darzalex prøves i fase 3 mod sovende knoglemarvskræft, der forekommer ret sjældent og giver sig udtryk ved, at patienten har sygdommen, uden at den i første omgang påvirker organer og væv.

Der planlægges desuden et fase 3 studie, der skal sammenligne en subkutan version af Darzalex med den godkendte intravenøse version til behandling knoglemarvskræftpatienter, der har haft tilbagefald.

Den subkutane version kan indebære væsentlige fordele, da midlet sprøjtes ind lige under huden i stedet for via drop. Dermed håber Genmab og Johnson & Johnson at kunne spare patienterne for flere timer i forhold til den bøvlede behandling med drop, der foregår på hospitalet og tager omkring tre en halv time.

Subkutant Darzalex skal også prøves i fase 2 som førstebehandling, og endelig er der et fase 3-studie på vej med Darzalex i den sjældne sygdom amyloidose, der er kendetegnet ved aflejring af proteiner i kroppens organer og blandt andet kan give nedsat nyrefunktion eller hjertesvigt.

Godt nyt fra Asco

Søren Løntoft Hansen hæfter sig desuden ved positive resultater fra et nyligt afsluttet fase 1b-studie med Darzalex som førstebehandling i kombination med kræftmidlerne Kyprolis og Revlimid samt hormonpræparatet Dexamethason.

Dataene fra studiet, der bliver præsenteret på kræftkonferencen ASCO i Chicago i starten af juni, er offentliggjort i resuméform onsdag aften, og der er tale om "særdeles positive" data, mener Sydbank-analytikeren.

"Vi noterer os, at alle 21 patienter i studiet viste respons. 5 pct. af patienterne i studiet opnåede et komplet respons (CR, hvor kræften ikke umiddelbart er synlig), mens 86 pct. af patienter opnåede et "meget godt respons" eller bedre."

"Desuden viste studiet en 6 måneders progressionsfri overlevelse (PFS, hvor der er overlevelse uden forværring af sygdommen) på 100 pct.," fremhæver Søren Løntoft Hansen.

Netop fase 1b-studiet er udvalgt til en af de væsentligste præsentationer på ASCO, og Genmabs topchef, Jan van de Winkel, fremhævede i sidste uge over for Ritzau Finans, at der er tale om meget spændende data.

Sydbanks anbefaling af Genmab er uændret "køb".

Aktien i Genmab stiger torsdag med 3,7 pct. til 1389 kr.

Genmab-duo starter fire nye studier i 2017 og 2018

J&J: Darzalex kan runde et salg på 4 mia. dollars i 2021

Genmab venter nye studier i lymfekræft efter mislykket home run

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier