MedWatch

Thomas Senderovitz får prominent EU-job

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er blevet udnævnt til en europæisk toppost. Det skriver Dagens Medicin.

De danske faner er nu fornemt repræsenteret i de europæiske lægemiddelmyndigheders samarbejdsorganisation. Thomas Senderovitz, direktør i Lægemiddelstyrelsen, er nemlig blevet udnævnt som medlem af ledelsesgruppen i Heads of Medicines Agencies (HMA). Det skriver Dagens Medicin.

Thomas Senderovitz har selv offentliggjort udnævnelsen til den europæiske toppost på sin Twitter-profil.

HMA er et netværk af ledere fra de nationale lægemiddelmyndigheder (NCA - National Competent Authorities), som har ansvaret for at regulere lægemidler til human og veterinær brug i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). HMA samarbejder med det europæiske lægemiddelagentur, EMA, og med Europa-Kommissionen om det regulatoriske arbejde.

HMA bliver koordineret og overvåget af ledelsesgruppen, som Thomas Senderovitz nu er en del af. Gruppen består derudover af Klaus Cichutek som formand, Belén Crespo, Jean-Pierre Orand, Peter Borriello, Ian Hudson og Hugo Hurts.

Senderovitz: "Selvom vi ikke får EMA, vinder vi alle sammen alligevel"

Det går fremad med sagsbehandlingen i Lægemiddelstyrelsen

Endnu to lande melder sig i kampen om EMA

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier