MedWatch

Fusion skaber nyt biotekselskab i Boston

To amerikanske biotekselskaber har slået pjalterne sammen i et nyt børsnoteret selskab fokuseret på udvikling af lægemidler baseret på naturlige probiotiske bakterier i kroppen.

Det Boston-baserede biotekselaskab Synlogic fusionerer nu med selskabet Mirna Therapeutics fra Austin, Texas.

Det skriver Boston Business Journal.

Aftalen skaber et nyt børsnoteret selskab under navnet Synlogic, og man har samtidig lukket en serie C-finansieringsrunde og rejst 42 mio. dollars. Dermed har man nu 82 mio. dollars på kistebunden til sit forsknings- og udviklingsarbejde.

Synlogic udvikler lægemidler til behandling af stofskiftesygdomme, inflammationssygdomme og kræft baseret på naturlige probiotiske bakterier, der findes i kroppen. Og det er netop det arbejde, der skal videreføres i den nye selskab.

Man planlægger nu at sætte gang i et fase 1-studie med hovedkandidaten SYNB1020 til behandling af urinstofcyklusforstyrrelser (UCD) og hepatisk encefalopati (HE) i midten af 2017.

Ifølge Boston Business Journal er fusionen mellem Synlogic og Mirna allerede godkendt af begge selskabers bestyrelser, og handlen forventes færdiggjort i løbet af sensommeren eller efteråret.

Chr. Hansen er klar til at udvide medicinsatsning

Ny forskning: Mælkesyrebakterier kan forkorte din forkølelse

Projekt vil revolutionere mælkesyrebakterier

Bakteriestammer fra Riget går globalt

Kuren mod astma og allergi kan være bakterietransplantation

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier