MedWatch

Ny FDA-chef fastholder ambition om at påvirke medicinpriser

I sin første orientering til de ansatte i den amerikanske sundhedsmyndighed FDA gentog den nyudnævnte direktør, at FDA indirekte skal arbejde for at sænke medicinpriserne.

Den nyudnævnte FDA-direktør Scott Gottlieb varsler blandt andet et opgør med såkaldte pay-for-delay-aftaler i et forsøg på at sænke amerikanernes udgifter til medicin.

Scott Gottlieb vil som FDA-direktør arbejde for at opfylde Trump-regeringens ambition om besparelser på lægemiddelområdet.

Det fastslog den nyudnævnte direktør i sin første orientering til de ansatte i FDA, skriver branchemediet FierceBiotech.

"Alt for mange forbrugere har ikke råd til den medicin, der er nødvendig for dem," skrev direktøren således i en internt besked, fortæller FierceBiotech.

FDA har ikke direkte mulighed for at påvirke udgifterne til lægemidler, men Scott Gottlieb gentager i beskeden tidligere udmeldinger om, at blandt andet hurtigere godkendelser af generiske lægemidler og biosimilære lægemidler er en måde, hvorpå FDA indirekte kan hjælpe til at sikre amerikanerne lavere medicinpriser.

"Jeg håber at kunne sige meget om dette i løbet af de kommende uger," står der i den interne besked, hvor Scott Gottlieb også varsler er opgør med såkaldte pay-for-delay-aftaler, hvor originalproducenter betaler kopiproducenter for at vente med at lancere deres kopiprodukt.

Ansættelsen af Scott Gottlieb som direktør for FDA blev tidligere på måneden godkendt i det amerikanske senat på trods af, at direktørens tætte forbindelser til medicinalindustrien tidligere er blevet kritiseret.

Scott Gottlieb har blandt andet siddet i bestyrelser for flere små biotekvirksomheder og været rådgiver for GSK.

Senatet accepterer Trumps FDA-kandidat

Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

Ny FDA-chef fastholder ambition om at påvirke medicinpriser

Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier