MedWatch

Mulig interessekonflikt tvinger bestyrelsesmedlem ud af Novo

Novo Nordisk må nu sige farvel til et af sine bestyrelsesmedlemmer på grund af en mulig interessekonflikt i forbindelse med personens rolle som adm. direktør for et amerikansk biotekselskab, som netop har bevæget sig ind på et af Novos områder.

Foto: Novo Nordisk/ PR

(opdateret 16:55 med regnskabskommentar fra Mary Szela og henvisning til strategiskifte)

Novo Nordisk må nu sige farvel til Mary Szela, der forlader medicinalselskabets bestyrelse med øjeblikkelig virkning. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse udsendt tirsdag eftermiddag.

”Beslutningen skyldes, at Novelion Therapeutics, en amerikansk baseret virksomhed indenfor sjældne sygdomme, som Mary Szela er administrerende direktør for, har ændret strategisk fokus, hvilket kan føre til en potentiel interessekonflikt," skriver medicinalselskabet.

Mary Szela blev adm. direktør for Novelion, da selskabet blev oprettet gennem en fusion af to andre selskaber sidste sommer. Det amerikanske biotekselskab satser primært på udvikling af lægemidler mod forhøjet kolesterol, og sygdommen lipodystrofi, som er karakteriseret ved tab af kropsfedt.

Ny strategi

Novelion har blandt andet lægemiddelkandidaten metreleptin i fase 3-forsøg til behandling af lipodystrofi. Og Mary Szela sagde i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab i den forgangne uge, at det middel nu skal undersøges bredere.

"Vi planlægger at afsløre vores strategi for at maksimere den kliniske og kommercielle værdi af metreleptin på tværs af en bred vifte af stofskiftesygdomme, der skyldes lavt niveau af leptin (vægtreducerende hormon, red.) denne sommer," lød det blandt andet fra det nu tidligere Novo-bestyrelsesmedlem ved den lejlighed.

Novelion skrev også i regnskabet, at man for nylig har vist resultater fra et mindre open-label studie med 23 patienter med fedtleversygdommen NASH på grund af partial lipodystrofi. Novo Nordisk er også ved at undersøge sin diabetes- og fedmekandidat semaglutid til behandling af NASH.

"Jeg anerkender og støtter Mary Szelas beslutning om at udtræde af bestyrelsen, og jeg vil gerne takke Mary Szela for den store indsats, hun har ydet, siden hun indtrådte i bestyrelsen i marts 2015," siger Göran Ando, formand for bestyrelsen i Novo Nordisk.

Novo-bestyrelsesmedlem skal lede nyt biotekselskab

Lønfest i Novo-bestyrelsen: 75.000 kr. for en lang flyvetur

Novo Nordisks bestyrelse får ekstra 20 pct. i lønposen

Novo er rykket i næste fase af ombejlet milliardområde

Fruergaard om fedmemarked: ”Jeg ser ikke mange konkurrenter”

Novo med i trecifret millioninvestering i nyt fedtleverselskab

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier