MedWatch

Bortvist Dandrit-direktør får ny bestyrelsespost

Den bortviste direktør fra det hårdt prøvede biotekselskab Dandrit, Eric Leire, er kommet i hus som bestyrelsesmedlem i et amerikansk biotekselskab med danske rødder.

Han blev smidt på porten i det danske biotekselskab Dandrit Biotech for ”illoyal adfærd” i sidste måned, men nu har den bortviste direktør Eric Leire fået en form for karrieremæssig oprejsning.

Biotekdirektør sat på porten

Det amerikanske biotekselskab Blake Insomnia Therapeutics med base i New York har nemlig hentet Eric Leire ind i bestyrelsen, fremgår det af en pressemeddelelse fra selskabet.

Blake Insomnia har udviklet en lægemiddelkandidat, ZLX-1, der skal øge livskvaliteten for personer, der lider af søvnløshed (insomnia). ZLX-1 er en betablokker, der i øjeblikket er i fase 2.

I spidsen for selskabet er danske Birger Jan Olsen som adm. direktør. Han stiftede i 2009 selskabet Zleepax Aps i Danmark, og en del af aktiviteterne fra det selskab er blevet ført videre i Blake Insomnia. Zleepax er også det navn, som ZLX-1 skal markedsføres under.

”Vi er meget glade for, at Dr. Leire har sagt ja til at blive en del af vores bestyrelse,” udtaler Birger Jan Olsen i pressemeddelelsen.

”Dr. Leire er en meget velrenommeret læge og leder med et internationalt tankesæt og en dokumenteret evne til at producere håndgribelige resultater i både medicinal- og biotekindstrien. Vi er helt sikre på, at han har kvalifikationerne og erfaringen til at fremme selskabet til at blive det førende til at øge livskvaliteten gennem søvnforbedring,” lyder det endvidere.

Eric Leire nåede at være adm. direktør i Dandrit siden 2011. Over for Dagbladet Børsen erklærede han sig "rystet over bortvisningen." Han fortalte desuden, at han ikke har fået løn i 11 måneder, og at han har til hensigt at hive Dandrit i retten, hvis han ikke får sine penge.

Milliardærklubben bliver smidt ud af Dandrit

Brøndby-ejer har millioner i klemme i Dandrit

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier