MedWatch

Genmab venter nye studier i lymfekræft efter mislykket home run

Selvom Genmab fejlede med Darzalex i sit sidste forsøg mod lymfekræft, så har ledelsen endnu ikke opgivet håbet om, at man også kan behandle netop den kræftsygdom. Derfor er der flere studier på vej.

Adm. direktør for Genmab
Foto: Stine Bidstrup

Håbet er langt fra slukket hos Genmabs topchef, Jan van de Winkel, når det kommer til at vise, at selskabets milliardsællert Darzalex også har effekt over for lymfekræft.

Biotekselskabet og selskabets partner, det Johnson & Johnson-ejede Janssen Biotech, valgte godt nok i marts at droppe anden del af et fase 2-studie med Darzalex til behandling af lymfekræftformen non-Hodgkin lymfom (NHL).

Men der var tale om et forsøg på at vise, at Darzalex havde effekt som enkeltbehandling over for tre undergrupper af NHL, der inddeles i mere end 20 forskellige undergrupper af sygdommen.

"Det man prøvede var et slags "home run" ved at undersøge Darzalex' effekt som enkeltbehandling. Jeg regner med, at man vil se nye studier i NHL i forskellige indikationer enten udført af Janssen eller af læger i de såkaldte ISS-studier (investigator sponsored studies, red)."

"Jeg regner desuden med, at man vil se Darzalex indgå i kombination med andre lægemidler, ligesom det er tilfældet med de fleste kræftmidler i behandling af den form for kræft," siger Jan van de Winkel.

Flere skuffelser vil komme

Darzalex er godkendt i USA og Europa til behandling af knoglemarvskræft, og i takt med at midlet godkendes til stadigt flere patienter og i stadigt flere kombinationer med andre lægemidler, venter analytikere, at salget kan tage så meget fart, at det på sigt når op på 8 mia. dollar på årsbasis.

Andre anvendelser af Darzalex kan dog også vise sig at blive økonomisk lukrative. Darzalex prøves over for blodkræftformer såsom NK/T-celle lymfom og myelodysplastisk syndrom og også i solide tumorer, herunder lungekræft.

Så troen på Darzalex er stor, samtidig med at Genmab ikke lægger skjul på, at der vil komme flere skuffelser hen ad vejen.

"Et godt lægemidler virker normalt ikke i alle indikationer. Vi har netop set et godt eksempel onsdag fra Roche, hvis kræftmidlet Tecentriq fejlede i et fase 3-studie i blærekræft, på trods af at det er godkendt i blærekræft (til visse patientgrupper, red.). Selv gode lægemidler virker ikke inden for alle rammer," understreger Jan van de Winkel.

Genmab-topchef: Vi kan nå vores langsigtede mål i år

Efter nyt millionoverskud: Genmab-topchef jagter alverdens kræftvacciner

Genmab hæver indtjeningen markant, men fastholder forventninger

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier