MedWatch

Senatet accepterer Trumps FDA-kandidat

Trumps kandidat til posten som leder af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, Scott Gottlieb, har fået grønt lys af Senatet, og skal nu gennemføre Trumps medicinbesparelses-agenda.

Foto: /ritzau/AP/J. Scott Applewhite

Det amerikanske Senat har tirsdag aften dansk tid sagt god for Scott Gottlieb, Trumps kandidat til stillingen som direktør for de amerikanske lægemiddel- og fødevaremyndigheder (FDA).

Det skriver Bloomberg.

Afstemningen fordelte sig 57 stemmer for og 42 imod.

Dermed er Scott Gottlieb manden, der skal varetage Trump-regeringens ambitioner inden for sundhedsområdet - ikke mindst besparelser på lægemiddelområdet. Og han skal også stå i spidsen for FDA, mens kongressen genforhandler de indudustrigebyrer, som udgør mere end 40 pct. af FDA’s milliardbudget.

Scott Gottlieb er tidligere blevet revset for sine tætte forbindelser til medicinalindustrien, men det har tilsyneladende ikke lagt en dæmper på ambitionerne om at sænke lægemiddeludgifterne.

Særligt har den kommende FDA-direktør lagt vægt på hurtigere godkendelser af lægemidler, hvor en hurtigere godkendelse af generiske produkter skal hjælpe til at sænke medicinudgifterne.

Novo-chef: Trump forstår ikke kompleksiteten i alt, han udtaler sig om

Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier