MedWatch

Kongressen ignorer Trump – øger tilskud til NIH

Stik imod præsident Donald Trumps ønske om at skære i budgettet for National Institutes of Health (NIH) har Kongressen valgt at øge tilskuddet med milliardbeløb. 

Foto: Pablo Martinez Monsivais

Præsident Donald Trumps planer om at skære i støtten til det amerikanske National Institutes of Health (NIH) er faldet til jorden.

Dermed er der godt nyt for over 300.000 forskere i USA og udlandet, som cirka 80 pct. af NIH’s midler sendes videre til.

I stedet for at følge Trumps forslag om at skære i støtten i indeværende år til biotek- og medicinalbranchen via National Institutes of Health med 1,2 mia. dollars – omkring 8,2 mia. kr. – får det medicinske forskningsråd, hvortil der er knyttet en række verdenskendte forskningsinstitutter for forskellige sygdomme og sundhedsproblemer, øget dets tilskud med 2 mia. dollars svarende til ca. 13,2 mia. kr.

Det har Kongressen vedtaget, skriver Fierce Biotech.

Dermed har Kongressen for andet år i træk øget tilskuddet til NIH med 2 mia. dollars.

Støtter forskning verden over

Oprindeligt gik Donald Trump efter at reducere tilskuddet til NIH med 1,2 mia. dollars for 2017, hvilket yderligere skulle reduceres med 5,8 mia. dollars – knap 40 mia. kr. – i 2018. Nedskæringer, der primært ville ramme forskningsbevillinger.

I 2016 modtog NIH 32 mia. dollars i støtte, mens støtten i 2017 nu er vedtaget til at blive på 34 mia. dollars, hvilket svarer til 286 mia. kr.

Ifølge Fierce Biotech skyldes vedtagelsen af et udvidet NIH-budget, at både Republikanerne og Demokraterne kan se, at det gavner at støtte det medicinske forskningsråd.

National Institutes of Health er en mulighed for forskere, som ønsker at søge midler uden for landets grænser. NIH uddeler hvert år ca. 100 mia. kr., heraf går ca. 1 milliard til ikke-amerikanske projekter.

 Trump inviterer biotekbosser indenfor 

 Danske: Markedet virker mere immunt over for Trumps tweets 

 Trump vil sænke selskabsskatten  

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier