MedWatch

Novartis får trecifret millionbøde i sag om bestikkelse

Sydkoreas ministerium for sundhed og velfærd har givet medicinalkoncernen Novartis en foreløbig bøde i sag om bestikkelse. Til maj forventes den endelige bøde at falde, når Novartis har forholdt sig til den foreløbige bøde.

Foto: Steffen Schmidt/AP/POLFOTO/arkiv

I en omfattende sag om bestikkelse har de sydkoreanske myndigheder nu takseret, hvad en foreløbig bøde skal være på for medicinalkoncernen Novartis, som er anklaget for bestikkelse i det asiatiske land.

Således lyder den foreløbige bøde til den koreanske del af schweiziske Novartis på 55,1 mia. won svarende til ca. 330 mio. kr.

Det oplyser Sydkoreas ministerium for sundhed og velfærd, rapporterer blandt andet FiercePharma og Reuters.

Den endelige bøde forventes at blive offentliggjort i slutningen af maj, når Novartis har forholdt sig til den foreløbige bøde, skriver ministeriet i en meddelelse.

Ifølge Reuters får Novartis bøden for at tilbyde kickbacks – altså bestikkelse – til læger mod, at lægerne til gengæld anbefaler Novartis’ lægemidler. Samtidig har myndighederne suspenderet forsikringsdækninger på en række af medicinalkoncernens midler.

Konkret har ministeriet for sundhed og velfærd foreløbigt suspenderet ni variationer af to lægemidler, herunder Alzheimer-midlet Exelon i seks måneder, samt pålagt en bøde på 33 variationer af 15 lægemiddelmærker.

Seks Novartis-direktører

I en kommentar til Reuters oplyser Novartis’ koreanske afdeling, at selskabet anerkender ministeriets bekendtgørelse.

"Vi forventer, at sundhedsministeriet træffer en endelig afgørelse inden udgangen af maj og forstår, at der kan gå op til tre måneder inden en endelig dato," skriver Novartis.

Beslutningen fra ministeriet kommer, efter de koreanske sundhedsmyndigheder har givet bøde til Novartis og samtidig midlertidigt forbød Novartis at sælge nogle bestemte midler i marts.

Seks tidligere og nuværende Novartis-direktører i Sydkorea blev i august 2016 anklaget for på ulovlig vis at have øget selskabets salg af lægemidler.

Ifølge The Korea Times er straffesager på vej mod de seks Novartis-direktører inklusive den tidligere landechef.

Myndighederne hævder, at de har givet ca. 15 mio. kr. i bestikkelse.

 Novartis får koreanske smæk for bestikkelsessag

 Tyrkiske myndigheder: Undersøgelse af Novartis fortsætter

 Novartis-direktører anklaget for bestikkelse

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier