MedWatch

FDA udvider godkendelse af leverkræftmiddel

For første gang i næsten et årti har det amerikanske sundhedsagentur, FDA, givet grønt lys til et middel mod leverkræft.

Foto: /ritzau/AP/Markus Schreiber/

FDA har netop udvidet sin godkendelse af leverkræftmidlet Stivarga (regorafinib) fra Bayer HealthCare Pharmaceuticals.

Det oplyser det amerikanske sundhedsagentur, som har godkendt, at Stivarga nu må bruges til patienter med leverkræfttypen hepatocellulært carcinom, hvis de tidligere har været behandlet med kræftmidlet Sorafenib.

Dette er den første FDA-godkendelse af leverkræftbehandling i næsten et årti, skriver det amerikanske sundhedsagentur i en pressemeddelelse.

”Kun begrænsede behandlingsmuligheder er tilgængelige for patienter med leverkræft.”

”Det er første gang, at patienter med leverkræft får en FDA-godkendt behandlingsform, der kan bruges, hvis deres kræft er ophørt med at reagere på en indledende behandling med Sorafenib," oplyser FDA.

En alvorlig sygdom

Ifølge det amerikanske kræftinstitut, National Cancer Institute, vil omkring 40.710 personer blive diagnosticeret med leverkræft i 2017, hvoraf ca. 28.920 vil dø af sygdommen. Leverkræfttypen hepatocellulært carcinom er den mest udbredte leverkræfttype.

Hepatocellulært karcinom er leverkræft, der udgår fra leverens egne celler i modsætning til levermetastaser, der udgår fra en kræftsygdom et andet sted i kroppen.

Ifølge sundhedsmyndighederne i Danmark er hepatocellulært karcinom en sjælden kræftform, og ses herhjemme især hos personer med en eller anden form for skrumpelever.

”Behandlingen er kirurgisk, men oftest kan man alene lindre med andre former for behandling. Det er en alvorlig sygdom, hvor kun få patienter overlever i flere år,” fremgår det af Sundhed.dk.

 Tidl. Zealand-direktør skal føre svensk kræftfirma op i superligaen

 BMS parrer guldæg med lovende nyrekræftmiddel

 Daiichis leverkræftkandidat fejler fase 3 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier