MedWatch

Medicinrådet erklærer nye fagudvalgsformænd inhabile

Den nye habilitetspolitik for Medicinrådet har spændt ben for kandidaterne til formandsposterne for to af rådets nye fagudvalg. Jagten går nu ind efter nye kandidater.

Medicinrådets fagudvalg for lungekræft og HIV/AIDS kommer til at vente lidt længere, før de får en formand. Det står klar efter det seneste møde i Medicinrådet. Her blev de to opstillede kandidater afvist på grund af, at de ikke levede op til de nye habilitetskrav, som rådet har nedsat.

Det skriver Dagens Pharma.

”Vi er meget opsatte på, at folk selvfølgelig skal være habile, og det skal vi sikre gennem åbenhed. Det skal være så åbent, at man kan se, at der er taget stilling til det, der kunne være diskutabelt. Derefter kan fagudvalgsmedlemmer og formænd være sikre på, at vi tager ansvar for, at de er vurderet habile,” lyder det fra Medicinrådets formand, Jørgen Schøler Kristensen.

Problemer med habiliteten kan eksempelvis være i forhold til, om man har modtaget støtte til en rejse eller holdt foredrag for et firma, som er forbundet med ens arbejde. Er det modsat et selskab, som ikke har forbindelse til ens medicinske arbejde, vil det ikke nødvendigvis resultere i inhabilitet.

Der kom dog også nogle godkendelser i hus. Overlæge Jørgen Bjerggaard Jensen fra Aarhus Universitet er blevet godkendt som formand for udvalget vedrørende blære- og uroteliakræft, mens der blev indstillet formænd til en række andre udvalg. Hele referatet kan læses her.

 Medicinrådets arbejdsbyrde nærmer sig fordobling

 Medicinrådet i fuld gang

 Stormløb mod Medicinrådet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier