MedWatch

Valeant sætter pris på ”Løvens" psoriasissatsning

Det canadiske medicinalselskab Valeant har offentliggjort den amerikanske pris på psoriasismidlet brodalumab, som danske Leo Pharma har de europæiske enerettigheder til.

Foto: /ritzau/AP/Ryan Remiorz

3500 dollars per måned (cirka 24.000 kr.). Så meget kommer det til at koste at blive behandlet med det det biologiske psoriasismiddel brodalumab i USA. Det har Valeant offentliggjort forud for den amerikanske lancering af midlet, som forventes i andet halvår af 2017.

Det skriver Reuters.

Herhjemme har midlet og dets konkurrencedygtighed særlig interesse, fordi Leo Pharma sidste år købte de europæiske rettigheder til salget af brodalumab - midlet er oprindeligt udviklet af AstraZeneca, som både Valeant og Leo Pharma har købt rettighederne af.

Og umiddelbart er man optimistisk omkring den prissætning af midlet, der i USA vil blive kendt som Siliq. For med den pris vil midlet været den billigste injekterbare biologiske behandling af psoriasis på det amerikanske marked, og prisen kan være vigtig i denne variant af lægemidler, hvor Novartis’ Cosentyx og Eli Lillys Taltz dominerer.

Specielt også fordi brodalumab har nogle væsentlige faktorer, som arbejder imod det. Midlet blev påstemplet en black box warning – den strengeste hos FDA – for risiko for selvmordstanker. Men sat overfor priserne på Cosentyx (5400 per måned) og Taltz (6000 per måned), vurderer Annabel Samimy fra Stifel, at prisen på brodalumab er langt mere rimelig sat overfor kost-effektivitet i forhold til konkurrenterne.

Sursød medvind til Valeant

Løvens store satsning får vanskelig start 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier