MedWatch

To selskaber i kapløb om øremedicin

Med et estimeret topsalg på flere mia. kr. tilsammen øjner to selskaber store muligheder ved at introducere ny behandlingsform godkendt af FDA.

Foto: Colourbox

Otonomy og Auris Medical Holding.

Det er navnene på de to selskaber, der begge går efter at introducere effektiv medicin mod smerter i det indre øre.

Det skriver Reuters, som oplyser, at de to konkurrenter forventer at fremvise data, der kan adressere øreforstyrrelser forbundet med høretab og balance.

Hvis enten amerikanske Otonomy eller schweiziske Auris Medical Holding bliver det første selskab, der får FDA-godkendelse til deres nye behandlingsform mod øresmerter, kan det ifølge investeringsbanken Needham & Co føre til et estimeret topsalg på 604 mio. dollars – svarende til omkring 4,2 mia. kr. – for Otonomy. Banken vurderer, at Auris kan nå et topsalg på 250 mio. dollars, hvilket svarer til 1,7 mia. kr.

Data på vej

Som det er i dag får personer med øresmerter injiceret steroider i mellemøret, men behandlingen kræver, at personen ligger på siden for at undgå, at væsken siver ud af øret.

Øreselskabet Otonomys nye behandling bliver testet på personer med Menières sygdom – en kronisk, progressiv tilstand karakteriseret ved svimmelhed, tinnitus og høretab, der rammer 600.000 amerikanere.

Otonomy, som danske Novo Ventures tidligere har været medejer af, forventes at offentliggøre senstadie-data fra Menière-forsøg i anden halvdel af 2017.

Konkurrenten Auris’ behandlingsform vurderes til brug mod tinnitus, og med en opfattelse af at ringe i ørerne ofte er et symptom på en underliggende sygdom. Omkring 250.000 amerikanere er berettiget til Auris’ behandling. Ifølge Reuters forventes Auris at offentliggøre senstadie-data fra selskabets europæiske studier i slutningen i 2018.

Der findes ingen FDA-godkendte behandlinger for disse sygdomme.

 Novos øreselskab får første FDA-godkendelse

 Novos øreselskab går i klinikken med tinnitus-middel

 Novo Ventures-selskab misser målet 

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier