MedWatch

Diabetesgiganternes nye jagtmarker: Følgesygdommene

Rivalerne, som konkurrerer intensivt om at sælge insulin og GLP-1-analoger til diabetikere, satser nu i højere grad på følgesygdommene.

Foto: Sanofi/PR

Det er ikke længere nok for de store medicinalkoncerner at bide sig ind på det kæmpestore marked for generelle diabetes-produkter som insulin og GLP-1-analoger.

Nu er følgesygdommene for alvor kommet i fokus hos store selskaber som Sanofi, som ser, at næste skridt er jagten på nye behandlinger inden for blandt andet fedtlever og nyreskader, skriver Finans.

"Vi tror, at de læger, der udskriver lægemidler til diabetespatienter, vil forvente, at behandlingen ikke kun retter sig mod blodsukkerniveauet, men også de tilknyttede sygdomme," siger Philip Just Larsen, som er leder af diabetesforskningsafdelingen i Sanofi, til Finans.

Også Novo Nordisk satser stort på fedtlever.

Sanofis jagt på fedtlever-medicin løfter biotekselskab

Sanofi på partnerjagt i behandling af fedtlever

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier