MedWatch

Sanofi på partnerjagt i behandling af fedtlever

Franske Sanofis kandidat mod ikke-alkoholisk fedtlever (NASH) kan rykke i fase 3 inden årets udgang, og man er nu gået på jagt efter en partner til at hjælpe med udviklingen, lyder det fra chefen for selskabets forretning for diabetesmidler.

Foto: PR

Den franske medicinalkæmpe Sanofi, der er en stor konkurrent til danske Novo Nordisk, er offentligt gået på jagt efter en partner til at udvikle sit lægemiddel mod ikke-alkoholisk fedtlever, NASH.

Det skriver Bloomberg News, der har interviewet chefen for selskabets forretning for diabetesmidler, Stefan Oelrich.

Han peger på, at der er nogle mindre biotekselskaber, der også er på udkig efter partnere, og Sanofi håber derfor at kunne slå pjalterne sammen med et andet selskab i udviklingen af et middel mod fedtlever.

Sanofis egen kandidat i kategorien kan meget vel gå ind i fase 3-studierne inden årets udgang, lyder det fra Stefan Oelrich.

Også Novo Nordisk er i færd med at undersøge mulighederne for at komme ind på markedet for midler mod fedtlever. Selskabet igangsatte i november sidste år et fase 2-studie med GLP-1-analogen Semaglutid til behandling af netop Nash.

Studiet omfatter 372 patienter og ventes afsluttet i 2019.

Novo med i trecifret millioninvestering i nyt fedtleverselskab

Novartis udvider fedtleversats med Allergan-partnerskab

Tyskere satser stort på Novos uopdyrkede milliardmarked

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier