MedWatch

Biotekdirektør sat på porten

Tingene virker til at være kørt helt af sporet hos det hårdt prøvede danske biotekselskab Dandrit Biotech, der længe har været på kapitaljagt. Bestyrelsen har nu bortvist den adm. direktør, skriver Børsen i dag.

Det børsnoterede biotekselskab Dandrits bestyrelse har bortvist selskabets adm. direktør Eric Leire.

Det skriver dagbladet Børsen, der er i besiddelse af et opsigelsesbrev, hvoraf det fremgår, at Eric Leire samtidig stævnes for et millionbeløb.

Bortvielsen skyldes ”illoyal adfærd” og afgivelsen af ukorrekte oplysninger.

Formand N. E. Nielsen bekræfter bortvielsen over for avisen, men ønsker ikke at uddybe årsagen bag.

Eric Leire selv erklærer sig rystet over bortvisningen.

”Jeg synes, det er ondt. Det siger, at jeg ikke har været loyal, men det bliver vanskeligt at bevise over for en dommer, når jeg ikke har fået løn i 11 måneder og stadig arbejdede,” siger Eric Leire, der har været direktør i Dandrit siden 2011, til avisen.

Han vil nu hive selskabet, der blandt andet gør sig indenfor vaccine mod tarmkræft, i retten for at få sine penge, hvis de ikke kommer af sig selv.

Dandrit blev børsnoteret i USA på den mindre amerikanske børs OTC i 2014, men har siden været i konstant pengenød og en planlagt fusion med amerikanske Oncosynergy gik i vasken først på året.

Selskabet har måtte hente kapital fra rigmænd som René Sindlev og Karsten Ree og sidstnævnte fortryder nu, at han har investeret i selskabet, hvor advokat N. E. Nielsen sidder for bordenden.

De to er før tørnet sammen i den nu krakkede Amagerbanken, hvor N.E. Nielsen blev væltet som bestyrelsesformand i 2010 af Karsten Ree, der var storaktionær i banken. Tre måneder senere gik banken konkurs.

”Jeg var ikke klar over, at N. E. Nielsen var formand. Med den forhistorie jeg har med ham, så havde jeg ikke købt noget,” siger Karsten Ree til Børsen.

Bestyrelsesmedlem Aldo Petersen er udpeget som ny direktør for Dandrit.

Medie: Dandrit misser fusion

Investor: "Fornuftig løsning" på trapperne hos Dandrit

Dansk biotekselskab i investorlimbo

Rigmænd har tabt stort på børsfuser

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier