MedWatch

EMA indfører whistleblower-ordning

EMA har indført en ny politik for, hvordan agenturet fremover skal håndtere henvendelser om fusk i medicinalindustrien. Det skriver Dagens Pharma.

Ledelsen i Det europæiske Lægemiddelagentur, European Medicines Agency (EMA), har nu oprettet en mailadresse, som man kan skrive til i fortrolighed, hvis man mener der foregår uregelmæssigheder i forbindelse med fremstilling af medicin eller ved udførelsen af kliniske forsøg.

Det skriver Dagens Pharma i dag.

Siden 2013 har EMA modtaget 43 rapporter om mulige uregelmæssigheder i branchen, og formålet med den nye mailadresse er at sikre, at man trygt kan lufte sine bekymringer for agenturet.

EMA har desuden udarbejdet en hel politik, som beskriver, hvordan agenturet skal håndtere henvendelserne og koordinere en eventuel efterforskning, mens man samtidig beskytter identiteten på de personer, der henvender sig med uregelmæssigheder.

Hvis der rejses mistanke om et centralt godkendt lægemiddel, vil EMA selv koordinere en undersøgelsen, mens det bliver lægemiddelmyndigheden i et EU-medlemsland, der skal stå for det, hvis der er tale om et nationalt godkendt lægemiddel.

EMA’s videnskabelige komitéer kan også inddrages i arbejdet, ligesom EU’s antisvindelenhed, OLAF, kan blive bedt om at deltage.

Den emailadresse, man skal benytte, hvis man har mistanke om uregelmæssigheder hedder reporting@ema.europa.eu

 EMA vil knytte tættere bånd til universiteterne

 Farmaindustrien oplister ønsker til nyt EMA-land

 EMA vil gennemgå praksis for kliniske forsøg 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier